Ciasto Pomarańczowo-Makowe
Ciasto pomarańczowo-Makowe może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 242 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, wodę, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto Z Makiem Pomarańczowym, Ciasto Z Makiem Pomarańczowym, oraz Ciasto Z Makiem W Całości Pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Smar i lekko mąki 12-cup karbowany tube ciasto pan, lub spryskać sprayem do pieczenia z mąką.
W dużej misce, ubić ciasto wymieszać, 1 łyżka skórki pomarańczowej, woda, 1/2 szklanki soku pomarańczowego, olej i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu. Wymieszać z makiem.
Piec zgodnie z zaleceniami na polu 12-cup żłobione rurki patelni. Cool 15 minut; usuń z patelni do regału chłodzącego lub żaroodpornej płyty do serwowania. Ochłodzić całkowicie, około 2 godzin.
W małej misce wymieszać cukier puder, 1/4 łyżeczki skórki pomarańczowej i 1 łyżkę soku pomarańczowego. Wymieszaj dodatkowy sok pomarańczowy, 1 łyżeczkę na raz, aż glazura będzie gładka i konsystencja gęstego syropu.
Rozłóż glazurę na wierzchu ciasta, pozwalając niektórym mżeć po bokach.
Dekoruj dodatkową skórką pomarańczową. Przechowywać luźno przykryte.