Ciasto pomarańczowe ze świeżymi jagodami
Ciasto pomarańczowe ze świeżymi jagodami może być tylko deserem, którego szukasz. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka śmietany Tatar, oliwa z oliwek, żółtka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Maślany Kardamonowy Ze Świeżymi Jagodami I Bitą Śmietaną Pomarańczową, Ciasto Ricotta ze świeżymi jagodami, oraz Ciasto winne o zapachu cytrusów ze świeżymi jagodami.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce.
Dodać skórkę i 5 kolejnych składników (przez żółtka); ubić na średniej prędkości, aż będzie gładka. Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż uformują się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszaj jedną czwartą białek w ciasto; złóż pozostałe białka.
Wlać mieszaninę do 10-calowej patelni z wyjmowanym dnem.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu.
Ostudzić na stojaku 5 minut na patelni.
Wyjąć z patelni; całkowicie ostudzić. Posypać cukrem pudrem.