Ciasto Podstawowe
Podstawowe ciasto może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 7 centów za porcję. Jeśli masz mąkę, sól, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 13%. Spróbuj Podstawowy Krem Do Ciast #2-To Może Być"Ten", Podstawowy Krem Do Ciast Waniliowych, oraz Tarty z ciasta francuskiego (podstawowy, Elastyczny przepis) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i sól połączyć w małej misce do mieszania; pokroić w blenderze do ciasta, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Posypać równomiernie wodą powierzchnię mieszanki mąki; wymieszać widelcem do czasu zwilżenia suchych składników. Uformować ciasto w kulkę; schłodzić. Użyj zgodnie z zaleceniami w żądanym przepisie.
Mąkę i sól połączyć w małej misce do mieszania; pokroić w blenderze do ciasta, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Posypać zimną wodą równomiernie na powierzchni mieszanki mąki. Mieszaj widelcem, aż suche składniki zostaną zwilżone, uważając, aby nie przesadzić.
Uformuj ciasto w kulkę. Cover and chill,
Umieścić ciasto na środku lekko posypanej mąką powierzchni lub ściereczki do ciasta. Za pomocą wałka do ciasta z mąką rozwałkuj ciasto z lekkimi równomiernymi pociągnięciami od środka ciasta do krawędzi.
Zwiń w kółko o grubości 1/8 cala.
Ciasto rozwałkować na wałek. Rozwiń ciasto na 9-calowy talerz ciasta, uważając, aby nie rozciągnąć ciasta
Używając ostrego noża lub nożyc kuchennych, przycinaj ciasto do 1/2 cala poza krawędzią talerza ciasta. Złóż pod 1/2 cala ciasta, aby wzmocnić krawędź. Naciśnij ciasto palcami do krawędzi fletu.
Upiec skorupę ciasta bez nadzienia: nakłuć dno i boki skorupy ciasta zębami widelca. Aby upiec skorupę ciasta z nadzieniem: nie nakłuwać skorupy ciasta przed napełnieniem.