Ciasto pasterskie z żubrem i czerwonym winem

Ciasto pasterskie z żubrem i czerwonym winem
Żubr i czerwone wino pasterskie ciasto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 61g białka, 139g tłuszczu, oraz w sumie 1836 kalorii. Na 7,86 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka wina, bekon bez skórki, szałwia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Placek pasterski ze słodkich ziemniaków, Paleo Shepherd ' s Pie, oraz Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 4 składniki ubić w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj bizona; Wrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żubryżubry
3
Podgrzać duży garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodać boczek; gotować do chrupkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
5
Transfer na ręczniki papierowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Dodaj 2 łyżki oleju do garnka; zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej. Pracując partiami, gotuj żubra, aż zbrązowieje, dodając więcej oleju przez łyżki stołowe w razie potrzeby. Wróć do tej samej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
żubryżubry
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
7
Dodać posiekaną cebulę, marchew, seler, i czosnek do garnka; przykryć i gotować, aż warzywa zmiękną, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
9
Dodaj bulion, pomidory, liście laurowe, tymianek, szałwia, zarezerwowany boczek i Żubr. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć; dusić, aż Żubr będzie miękki, mieszając od czasu do czasu, około 2 godzin (wołowina może potrwać 1,5 godziny).
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
BoczekBoczek
żubryżubry
BulionBulion
TymianekTymianek
WołowinaWołowina
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
10
Tymczasem cebulę perłową ugotować w dużym rondlu z wrzącej osolonej wody 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Przenieść do miski z lodowatą wodą; przyciąć i obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Przełożyć bizona na blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żubryżubry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
13
Odciąć mięso od kości; pokroić mięso w kostkę 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
14
Do garnka z sosem żubrowym dodajemy pasternak i rzep. Dusić do miękkości, mieszając od czasu do czasu, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
RzepaRzepa
żubryżubry
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Dodać cebulę perłową; gotować 5 minut. Powrót mięsa do garnka. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cebula PerłowaCebula Perłowa
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
1
Gotować ziemniaki w dużym garnku z wrzącej lekko osolonej wody do miękkości, 18 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Drenaż.
3
Podgrzać mleko, masło i śmietanę w średnim rondlu, aż prawie się zagotuje. Ziemniaki ryżowe do dużej miski do mieszania; dodać mieszaninę mleka, 1 łyżeczka grubej soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i ubijać, aż będzie gładka i lekko schłodzona, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
PieprzPieprz
KremKrem
MlekoMleko
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ubić jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Rozgrzej piekarnik do 204°. łyżka żubra nadzienie do 3-quart (13x9x2-inch) naczynia do pieczenia. Łyżka puree ziemniaczanego na wierzchu; gładki wierzch do całkowitego pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
żubryżubry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Ubij jajko i 1 łyżkę wody, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
2
Posmarować ziemniaki, następnie posypać serem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SerSer
3
Piec ciasto, aż top jest rumiane i napełniania ogrzewa się przez, 30 do 40 minut (50 do 60 minut, jeśli schłodzone).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Odstawić na 10 minut.
1
Spróbuj pełnoziarnistej Czerwieni, takiej jak Auguste Bessac Crozes-Hermitage z 2007 roku (Francja, 20 dolarów), z pasterskim ciastem.

Składniki

791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweŚliwki duszone lub inne owoceŚliwki duszone lub inne owoce2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2kilogramyŻubr lub wołowina krótkie żeberka lub 2 1/2 funta chuck bez kości, pokrojone w 2-calową kostkęŻubr lub wołowina krótkie żeberka lub 2 1/2 funta chuck bez kości, pokrojone w 2-calową kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory pokruszone w puszkachpomidory pokruszone w puszkach1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweobrana posiekana marchewkaobrana posiekana marchewka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany selerposiekany seler1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogruba sól koszernagruba sól koszerna2Batoniki toffi Heathgruba sól koszernagruba sól koszerna4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone wino (takie jak Syrah)wytrawne czerwone wino (takie jak Syrah)1łyżka czerwony ocet winnyolej do smażenia, najlepiej rzepakowyolej do smażenia, najlepiej rzepakowy1łyżka czerwony ocet winnyjajko, ubite na miksjajko, ubite na miks1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek3ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia11 łyżka suszonego oreganoWęgierska słodka paprykaWęgierska słodka papryka6311 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniskosolny rosół z kurczakaniskosolny rosół z kurczaka22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu(lub więcej) oliwa z oliwek(lub więcej) oliwa z oliwek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno starty parmezandrobno starty parmezan3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKostka 3/4 cala obrany pasternakKostka 3/4 cala obrany pasternak283opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgecebula perłowacebula perłowa907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeziemniaki russet, obrane, ćwiartowaneziemniaki russet, obrane, ćwiartowane151opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgebekon bez skórki, pokrojony poprzecznie w plastry o grubości 1/2 calabekon bez skórki, pokrojony poprzecznie w plastry o grubości 1/2 cala12rzepa dla niemowląt, przycięta, obranarzepa dla niemowląt, przycięta, obrana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 kij) niesolone masło(1 kij) niesolone masło11 łyżka suszonego oregano1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia51
Magazyn