Ciasto pasterskie

Ciasto pasterskie
Ciasto pasterskie może być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 534 kalorie, 28g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ziemniaki russet, mąka, marchew, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Paleo Shepherd ' s Pie, Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!), oraz Placek Maślany.

Instrukcje

1
Cebulę blanszować w 2-do 3-kwartowym garnku wrzącej osolonej wody 1 minutę, a następnie przenieść łyżką szczelinową do miski z zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
2
Cebulę odcedzić i obrać, przycinając korzenie nożem do parkowania. Plastry pora umyć w misce z wodą, mieszając je, następnie wyjąć i osuszyć na sitku o średniej oczce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Jagnięcinę osuszyć i posypać 1 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Włożyć jagnięcinę i 3 łyżki mąki do zamykanej plastikowej torby, następnie zamknąć torbę i wstrząsnąć, aby pokryć jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Roztopić 2 łyżki masła w naczyniu żaroodpornym na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie brązową połowę jagnięciny, obracając, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
6
Dodać 1 łyżkę czosnku i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
7
Przełóż rumianą jagnięcinę i czosnek na talerz łyżką szczelinową i powtórz z pozostałą jagnięciną i łyżką czosnku (nie dodawać więcej masła).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
8
Dodaj wino do naczynia żaroodpornego i odgazuj, gotując na dużym ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki, 1 minutę, następnie wymieszaj pastę pomidorową i gotuj, mieszając, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 5 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
9
Dodaj bulion, wodę, tymianek, rumianą jagnięcinę z sokami, które nagromadziły się na talerzu, cebulę, pory, marchew, rzep, pozostałą łyżeczkę soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu i wymieszaj, aby połączyć. Gotować na wolnym ogniu na umiarkowanie wysokim ogniu, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
RzepaRzepa
CebulaCebula
PieprzPieprz
BulionBulion
PorPor
TymianekTymianek
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
10
Przykryć naczynie pokrywką lub folią i dusić jagnięcinę i warzywa w środku piekarnika, mieszając raz lub dwa razy, aż jagnięcina będzie miękka, 1 1/2 do 2 godzin. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
1
Obrać i ćwiartki ziemniaków. Przykryć ziemniaki osoloną zimną wodą o 1 cal w ciężkim garnku 4-quart, a następnie gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, aż do bardzo miękkiego, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Przynieś śmietanę, mleko i masło na wolnym ogniu w tym samym garnku na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż masło się stopi, następnie zdejmij z ognia i wymieszaj sól i pieprz. Gorące ziemniaki przebić przez ricer do gorącej śmietany i delikatnie wymieszać, aby połączyć. Trzymaj ciepło, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
GarnekGarnek
1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Zrobić Manian beurre mieszając razem Pozostałe 1 1/2 łyżki masła i pozostałe 2 łyżki mąki w małej misce, aby utworzyć pastę. Łyżka 1 szklanka płynu do gotowania z naczynia żaroodpornego do małego rondla i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ubij w beurre manié, następnie Duś na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, około 2 minut. SOS delikatnie wymieszać z jagnięciną i warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Łyżka ziemniaków na jagnięcinę i warzywa i równomiernie rozprowadzić widelcem, tworząc wzór z zębami. Broil o 3 cale od ciepła, aż top jest złoty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
JagnięcinaJagnięcina
1
* Nadzienie jagnięce (bez polewy) można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do gotować na małym ogniu przed polewa z ciepłymi ziemniakami i pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
JagnięcinaJagnięcina

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)52 łyżki roztopionego masłamarchew, pokroić po przekątnej w plastry o grubości 1/3 calamarchew, pokroić po przekątnej w plastry o grubości 1/3 cala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino53 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka uniwersalnamąka uniwersalna2Batoniki toffi Heathposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekany czosnekposiekany czosnek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Baranek bez kości, pokrojony w 1-calowe kostkiBaranek bez kości, pokrojony w 1-calowe kostki41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpory (tylko białe i bladozielone części), pokrojone w plastry o grubości 1/2 calapory (tylko białe i bladozielone części), pokrojone w plastry o grubości 1/2 cala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cebula perłowacebula perłowa9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ziemniaki russet (pieczenie) ziemniaki russet (pieczenie)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejrzepa, obrana i pokrojona na kawałki 1/2 calarzepa, obrana i pokrojona na kawałki 1/2 cala33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn