Ciasto pasterskie

Ciasto pasterskie
Ciasto pasterskie może być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 534 kalorie, 28g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ziemniaki russet, mąka, marchew, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Paleo Shepherd ' s Pie, Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!), oraz Placek Maślany.

Instrukcje

1
Cebulę blanszować w 2-do 3-kwartowym garnku wrzącej osolonej wody 1 minutę, a następnie przenieść łyżką szczelinową do miski z zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
2
Cebulę odcedzić i obrać, przycinając korzenie nożem do parkowania. Plastry pora umyć w misce z wodą, mieszając je, następnie wyjąć i osuszyć na sitku o średniej oczce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Jagnięcinę osuszyć i posypać 1 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Włożyć jagnięcinę i 3 łyżki mąki do zamykanej plastikowej torby, następnie zamknąć torbę i wstrząsnąć, aby pokryć jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Roztopić 2 łyżki masła w naczyniu żaroodpornym na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie brązową połowę jagnięciny, obracając, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
6
Dodać 1 łyżkę czosnku i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
7
Przełóż rumianą jagnięcinę i czosnek na talerz łyżką szczelinową i powtórz z pozostałą jagnięciną i łyżką czosnku (nie dodawać więcej masła).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
8
Dodaj wino do naczynia żaroodpornego i odgazuj, gotując na dużym ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki, 1 minutę, następnie wymieszaj pastę pomidorową i gotuj, mieszając, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 5 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
9
Dodaj bulion, wodę, tymianek, rumianą jagnięcinę z sokami, które nagromadziły się na talerzu, cebulę, pory, marchew, rzep, pozostałą łyżeczkę soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu i wymieszaj, aby połączyć. Gotować na wolnym ogniu na umiarkowanie wysokim ogniu, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
RzepaRzepa
CebulaCebula
PieprzPieprz
BulionBulion
PorPor
TymianekTymianek
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
10
Przykryć naczynie pokrywką lub folią i dusić jagnięcinę i warzywa w środku piekarnika, mieszając raz lub dwa razy, aż jagnięcina będzie miękka, 1 1/2 do 2 godzin. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
1
Obrać i ćwiartki ziemniaków. Przykryć ziemniaki osoloną zimną wodą o 1 cal w ciężkim garnku 4-quart, a następnie gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, aż do bardzo miękkiego, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Przynieś śmietanę, mleko i masło na wolnym ogniu w tym samym garnku na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż masło się stopi, następnie zdejmij z ognia i wymieszaj sól i pieprz. Gorące ziemniaki przebić przez ricer do gorącej śmietany i delikatnie wymieszać, aby połączyć. Trzymaj ciepło, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
GarnekGarnek
1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Zrobić Manian beurre mieszając razem Pozostałe 1 1/2 łyżki masła i pozostałe 2 łyżki mąki w małej misce, aby utworzyć pastę. Łyżka 1 szklanka płynu do gotowania z naczynia żaroodpornego do małego rondla i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ubij w beurre manié, następnie Duś na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, około 2 minut. SOS delikatnie wymieszać z jagnięciną i warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Łyżka ziemniaków na jagnięcinę i warzywa i równomiernie rozprowadzić widelcem, tworząc wzór z zębami. Broil o 3 cale od ciepła, aż top jest złoty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
JagnięcinaJagnięcina
1
* Nadzienie jagnięce (bez polewy) można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do gotować na małym ogniu przed polewa z ciepłymi ziemniakami i pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
JagnięcinaJagnięcina

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)52 łyżki roztopionego masłamarchew, pokroić po przekątnej w plastry o grubości 1/3 calamarchew, pokroić po przekątnej w plastry o grubości 1/3 cala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino52 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąka uniwersalnamąka uniwersalna2Batoniki toffi Heathposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekany czosnekposiekany czosnek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeBaranek bez kości, pokrojony w 1-calowe kostkiBaranek bez kości, pokrojony w 1-calowe kostki41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpory (tylko białe i bladozielone części), pokrojone w plastry o grubości 1/2 calapory (tylko białe i bladozielone części), pokrojone w plastry o grubości 1/2 cala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone283opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgecebula perłowacebula perłowa907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeziemniaki russet (pieczenie) ziemniaki russet (pieczenie)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejrzepa, obrana i pokrojona na kawałki 1/2 calarzepa, obrana i pokrojona na kawałki 1/2 cala32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn