Ciasto Orzechowo-Bananowe

Ciasto Orzechowo-Bananowe
Jedna porcja zawiera 741 kalorii, 16G białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 518 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz mąkę uniwersalną, białka jaj, fasolę waniliową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Healthy Chunky Monkey Cakeâ € / aka Peanut Butter Banana Cake with Chocolate Peanut Butter Frosting! (bez cukru, wysokiej zawartości białka i glutenu), Ciasto Bananowe Z Masłem Orzechowym, oraz Ciasto Bananowe Z Masłem Orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść mały biały talerz w zamrażarce, aby schłodzić. Banany obrać i pokroić cienko i umieścić w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Plasterki Banana OpcjonalnieDodatkowe Plasterki Banana Opcjonalnie
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodaj cukier, wodę, fasolę waniliową i sok z cytryny i włącz ciepło do wysokiej. Gotować, często mieszając. Po rozpuszczeniu cukru i zagotowaniu mieszaniny, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, przez co najmniej 20 minut. W tym momencie rozpocznij testowanie dżemu pod kątem doneness; umieść niewielką ilość dżemu na talerzu i umieść w zamrażarce. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przetestować na bieganie. Powtarzaj co 5 minut, aż dżem będzie gęsty. Natychmiast wyjąć z ognia i zeskrobać dżem do średniej miski do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
3
Umieścić w lodówce do ostygnięcia, a następnie zeskrobać do szczelnego pojemnika. Odstawić.
4
Zrób ciasto: Ustaw stojak na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
5
Wytnij kawałek pergaminu, aby zmieścić się w dolnej części masłem 18-przez 13-calowy obramowany blachy do pieczenia. Odstawić. W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie wiosła, śmietanę razem masło, masło orzechowe i cukier na średniej prędkości do lekkiego i puszystego, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Dodać jajka po jednym na raz, a następnie wanilii, skrobanie trzepaczka i dokładnie miskę między dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Połączyć mąki, sody oczyszczonej i soli i ubijać lub przesiać razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Połączyć maślankę z gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
9
Dodać suche i mokre mieszanki do kremowanych składników w naprzemiennych dodatkach, zaczynając i kończąc na suchym i skrobanie dokładnie pomiędzy dodatkami.
10
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i równomiernie rozprowadzić dużą szpatułką przesuniętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Piec przez 20 minut, następnie przekręcić patelnię i piec, aż szpikulec włożony w środek wyjdzie czysty, 10 do 15 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej przed owinięciem w plastik i schłodzić co najmniej 30 minut. Ciasto może mieć nierównomiernie wypukły wierzch w tym momencie, jest to normalne i powinno powrócić po schłodzeniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
13
Aby złożyć ciasto, wyciąć trzy 6-calowe koła z ciasta jak najbliżej środka, jak to możliwe.
14
Usuń ciasto wokół kółek i zapisz resztki na drobiazgi lub przekąski. Za pomocą dużej szpatułki przesuniętej ostrożnie oddziel DNA warstw od pergaminu. Jeśli ciasto jest zbyt delikatne, aby poruszać się pewnie, schłodzić w lodówce lub zamrażarce, aż jędrniejsze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
15
Usuń jedną warstwę na desce lub płycie ciasta i rozprowadzić dżem bananowy równomiernie i aż do krawędzi, w warstwie 1/4 do 1/2 cala grubości. Top z inną warstwą i powtórzyć. Po złożeniu ciasta przejdź do lodówki. (Patrz uwaga powyżej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Plasterki Banana OpcjonalnieDodatkowe Plasterki Banana Opcjonalnie
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
DżemDżem
1
Połącz białka, cukier, śmietanę z winem lub sokiem z cytryny i wanilię w misce miksera stojącego. Miseczkę zawiesić na gotującej się wodzie, stale ubijając ręcznie, aż cukier się rozpuści, a mieszanina będzie lekko spieniona i gorąca w dotyku. Przenieś do miksera wyposażonego w mocowanie trzepaczki i ubijaj na najwyższych obrotach do sztywnych szczytów, około 1 minuty. Obficie wyłożyć dużą ilość bezy na wierzch ciasta i równomiernie rozprowadzić na wierzchu i na dole ciasta. Kontynuuj dodawanie bezy po bokach i wygładzanie, aż do całkowitego zakrycia, a następnie nawet do góry. Jeśli chcesz, przenieś pozostałą część bezy do woreczka lub woreczka Ziploc z końcówką gwiazdy lub bez i równomiernie wymieszaj 8 pocałunków lub rozety na obwodzie góry. Wypełnij środek góry kruche lub orzeszki ziemne, w razie potrzeby. Podczas krojenia należy wytrzeć ostrze noża wilgotnym ręcznikiem między cięciami, aby zachować schludny lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn