Ciasto orzechowo-bananowe
Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 590 kalorii, 15g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz średniej wielkości banany, śmietanę, kremowe masło orzechowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 246 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto z masłem orzechowym z skórką precla, Easy No-Bake Peanut Butter Pie Jars, and a Giveaway, oraz Baked Peanut Butter Banana Donuts with Chocolate Peanut Butter Glaze (Gluten Free + Vegan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć okruchy zbóż, sól, cukier i mieszać do połączenia.
Dodać roztopione masło i wymieszać, aż masło równomiernie pokryje okruchy.
Wlać mieszaninę do 9-calowego talerza ciasta i naciśnij okruchy równomiernie wzdłuż boków i dołu, aby utworzyć skorupę. Schłodzić skorupkę ciasta przez pół godziny lub do momentu, aż trochę się uelastyczni. Będzie delikatny i kruchy.
Wlać Frangelico do małej żaroodpornej miski lub kubka do kawy i powoli posypać żelatynę trochę na raz, aby uniknąć zbrylania. Odstawić na pięć minut, aby żelatyna się nawodniła.
Umieść masło orzechowe w średniej wielkości żaroodpornej misce i ogrzej je w kuchence mikrofalowej w trzydziestu sekundowych krokach, zatrzymując się za każdym razem, aby wymieszać. Zrób to, aż masło orzechowe poczuje się gorące w dotyku i ma płynną konsystencję. Odstaw płynne masło orzechowe na bok i umieść kwitnącą żelatynę w kuchence mikrofalowej.
Podgrzewaj w piętnastu sekundach, zatrzymując się, aby mieszać za każdym razem, aż żelatyna całkowicie się stopi.
Połącz roztopioną żelatynę z płynnym masłem orzechowym i energicznie wymieszaj. Mieszanina stanie się bardzo gęsta i lepka. Nadal mieszać, aż mieszanina będzie jednorodna.
W misce miksera stojącego wyposażonego w końcówkę ubijającą, połączyć śmietanę z cukrem pudrem i ubić na miękkie szczyty.
Wyjąć 3 uncje bitej śmietany i umieścić w lodówce do schłodzenia. Do pozostałej śmietany, dodać mieszaninę masła orzechowego i ubijać na dużej prędkości przez 30 sekund do włączenia. Zeskrobać boki i dno miski, a następnie ubijać, aż mieszanina masła orzechowego jest połączona z bitą śmietaną bez widocznych grudek, kolejne 15 do 30 sekund.
Pokrój trzy banany w plastry o grubości 1/8 cala. W schłodzonej skorupce ciasta, naprzemiennie warstwy bananów i musu z masła orzechowego, kończąc warstwą musu na wierzchu. Schłodzić ciasto przez co najmniej cztery godziny. Gotowy do podania, wymieszać lub łyżką zarezerwowaną bitą śmietanę (przed użyciem może trzeba ją nieco ubić) na wierzch i udekorować plasterkami z pozostałego banana.
Podawać bezpośrednio po zdobieniu.