Ciasto Ocetowe IX
Przepis na Ciasto Ocetowe IX można przygotować w około 1 godzinę . Za 2,0 USD za porcję , ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 48 g tłuszczu i łącznie 884 kalorie . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Świetnie sprawdza się jako dość niedrogi deser. Jeśli masz pod ręką ocet destylowany, muszelki, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 32% . Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto z octem , Ciasto z octem i Ciasto z octem .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W dużym rondlu wymieszaj cukier, mąkę, cynamon, goździki, ziele angielskie i sól.
Dobrze wymieszaj, następnie dodaj jajko, ocet i wodę.
Dodaj masło lub margarynę i gotuj mieszaninę na małym ogniu, aż zgęstnieje, ciągle mieszając.
Wlać mieszaninę do formy z ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut. Ostudzić przed podaniem.
W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną.
Polecane wino: Port, Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto świetnie komponuje się z porto, Vin Santo i Rieslingiem z późnych zbiorów. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Wino porto Santa Medina. z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Wino porto Santa Medina.]()
Wino porto Santa Medina.
jeżyna, ciemna melasa, kremowy karmel