Ciasto Miodowe Z Oliwą Z Oliwek

Ciasto Miodowe Z Oliwą Z Oliwek
Przepis na ciasto miodowe z oliwą z oliwek można przygotować w około 1 godzinę i 15 minut. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,57 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 12g tłuszczu i w sumie 483 kalorii. Wystarczy mieszanka mąki, miodu, śmietany i garści innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafił w sedno. Dobrze sprawdza się jako dość niedrogi deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 21%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Rustykalne ciasto z oliwą z oliwek z syropem miodowym, Ciasto z ciecierzycy i Tahini z oliwą z oliwek i miodem, oraz Ciasto z oliwą z oliwek bez mąki czekoladowej Espresso z bitą ricottą z miodem.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i dopasuj ruszt do środka piekarnika. Spryskaj obficie 9-calową formę do ciasta nieprzywierającym sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Połącz mąkę kukurydzianą, mąkę, proszek do pieczenia, sól i skórkę z cytryny w misce i ubij, aż się zmiksują.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj jajka i oba cukry do miski stojącego miksera i ubijaj, aż będą gładkie, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj olej, miód i śmietanę do mieszanki jajecznej i ubijaj do połączenia, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Dodawaj suche składniki stopniowo, aż się połączą.
7
Wlej ciasto do przygotowanej patelni i piecz, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Ostudź na ruszcie przez 30 minut przed użyciem noża do obierania, aby poluzować ciasto z boków patelni i wyjąć na talerz ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Wykałaczką wbij dziury w ciasto, a następnie lekko skrop około połową syropu miodowo-cytrynowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
10
Podawać ze świeżymi jagodami i bitą śmietaną oraz odrobiną dodatkowego syropu miodowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
11
Dodaj miód, 1 szklankę wody i skórkę z cytryny do rondla na średnim ogniu. Mieszaj i lekko gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
12
Wyciśnij sok z cytryny, a następnie zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
13
Usuń skórkę z cytryny i całkowicie ostudź przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile

Składniki

2(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieże jagody (jeżyny i maliny), do podania, opcjonalnieŚwieże jagody (jeżyny i maliny), do podania, opcjonalnie4largesjajajaja1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Sok z cytrynySok z cytryny1(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2paski3-calowe paski skórka cytrynowa3-calowe paski skórka cytrynowa2(może być lub przeglądać)srebrne nonpareilesrebrne nonpareile596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyBita śmietana, do podawania, opcjonalnieBita śmietana, do podawania, opcjonalnie1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka kukurydziana żółtamąka kukurydziana żółta

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto miodowe można łączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn