Ciasto Marchewkowe Jabłkowo-Orzechowe
Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 608 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Wielkanoc. Mieszanka jaj, jabłkowy sos karmelowy, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Orzechowo-Marchewkowe Bundt, Bułka z orzechami i marchewką, oraz Ciasto Marchewkowe Z Brązowym Masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać 1 1/3 filiżanki tosty pekan do 2 dobrze maślane błyszczące 9-calowe okrągłe patelnie ciasto; wstrząsnąć do pokrycia dno i boki patelni.
Wymieszać mąkę i 3 kolejne składniki.
W dużej misce wymieszać jajka i 4 kolejne składniki.
Dodać mieszankę mąki, mieszając aż do wymieszania. Wchodzisz w jabłka, marchew, a pozostałe 1 szklanka orzechów pekan.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 30 do 35 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Wyjąć z patelni do stojaków z drutu i całkowicie ostudzić (około 1 godziny).
Umieść 1 warstwę ciasta, od strony pekanu w dół, na talerzu do serwowania.
Wierzchnią warstwę ciasta rozłóż 2/3 szklanki sosu jabłkowo-karmelowego; wierzch z pozostałą warstwą ciasta, od strony pekanu w dół.
Polewę Mascarpone rozłożyć na wierzchu ciasta.
Mżawka 2 Łyżki. Jabłkowy sos karmelowy na lukrze i zawirować sos do lukru.