Ciasto marchewkowe bez cukru
Ciasto marchewkowe bez cukru wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 497 kalorii, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej rzepakowy, mąkę samowęglanową, wodorowęglan sody i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 72 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do Wielkanoc. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zdrowe ciasto marchewkowe Milkshake (bezglutenowe, bez cukru, o niskiej zawartości tłuszczu), Bez Cukru, Bez Tłuszczu Wegańskie Ciasto Marchewkowe, oraz Zdrowe ciasto marchewkowe z kaszy gryczanej (bez cukru, o niskiej zawartości tłuszczu, o wysokiej zawartości błonnika, bezglutenowe, wegańskie).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180C/ 160C fan / Gas mark
Nasmaruj i wyłóż 18-centymetrową okrągłą puszkę z pergaminem do pieczenia. Odstawić 12 orzechów pekan i mniej więcej posiekać resztę.
W dużej misce wymieszać mąkę, cynamon, wodorowęglan sody, ksylitol i posiekane orzechy pekan.
W osobnej misce lub dzbanku ubić jajka i olej rzepakowy.
Wlać do mieszaniny mąki i mieszać do połączenia. Wymieszać przez marchewkę i sułtanki. Łyżka do wyłożonej puszki, wygładzić powierzchnię i naciśnij całe pekan, aby utworzyć okrąg wokół krawędzi.
Gotować przez 1 godzinę - 1 godzinę 10 minut, aż wierzch poczuje się sprężysty w dotyku, a szaszłyk włożony do ciasta wyjdzie czysty. Sprawdzić po 50 minutach, jeśli ciasto staje się zbyt ciemne, przykryć luźno folią. Schłodzić na stojaku z drutu przez 10 minut, a następnie okazać się i pozostawić do ostygnięcia.
Podawać lekko ciepłe lub zimne. To ciasto utrzymuje się do pięciu dni w puszce. Przed podaniem skropić syropem z agawy, jeśli masz słodycze.