Ciasto Lodowe Miętowe

Ciasto Lodowe Miętowe
Ciasto lodowe miętowe wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16 i kosztuje 52 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, brązowy cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Domowe Ciasto Z Lodami Crunch, Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Płaszcz 2 (8-calowe) okrągłe patelnie na ciasto z natryskiem do gotowania. Dno każdej patelni wyłożone papierem woskowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Połącz kakao, wodę i masło, mieszając trzepaczką do wymieszania. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Połącz cukry w dużej misce, dobrze mieszając, aż do wymieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj substytut jajka; beat 2 minuty lub do światła i kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Kwaśnej śmietany O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, PodzieloneSzklanki Kwaśnej śmietany O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Podzielone
6
Dodaj mieszankę kakao i ubijaj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
7
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
8
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki do miski; ubijać przez 1 minutę lub do wymieszania. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
10
Piec w temperaturze 350 przez 28 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Usuń z patelni. Owinąć w folię i zamrozić na 2 godziny lub do lekko zamrożonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
12
Lody rozłóż na okrągłej patelni tortowej o średnicy 8 cali wyłożonej folią. Przykryć i zamrozić 4 godziny lub do twardości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
13
Aby złożyć ciasto, umieść jedną warstwę ciasta, od dołu do góry, na cokole ciasta.
14
Usuń warstwę lodów z zamrażarki; Usuń plastikową folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
15
Ułóż warstwę lodów, od spodu do góry, na wierzchu warstwy ciasta. Wierzch pozostałą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
16
Połącz ubitą polewę z ekstraktem z mięty pieprzowej i mieszaj do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Białej żurawinySok Z Białej żurawiny
3 łyżki Drobno Posiekanych Solonych Orzeszków Ziemnych3 łyżki Drobno Posiekanych Solonych Orzeszków Ziemnych
17
Rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
18
Posypać zmiażdżonymi miętami pieprzowymi. Zamrażać, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miętówki TwardeMiętówki Twarde
19
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej 10 minut przed krojeniem.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn