Ciasto Kruche
Przepisów na śniadanie nigdy za wiele, więc wypróbuj Crumb Cake. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 3 g białka i 9 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mielony cynamon, orzechy pekan, masło i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 16% wyniku, co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Super Crumb Raspberry Almond Crumb Cake, Crumb Cake i Crumb Cake.
Instrukcje
W misce wymieszaj cukier, mąkę i sól.
Posiekaj masło, aż mieszanina będzie przypominała gruboziarnisty posiłek.
Usuń 1 szklankę mieszanki i połącz z cynamonem i orzechami; odłożyć na bok. Do pozostałej masy okruchowej dodać mleko i proszek do pieczenia.
Rozłóż na natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Posyp ciasto odłożoną kruszonką.
Piec w temperaturze 350° przez 30 minut lub do momentu zakończenia testu ciasta.
Udekoruj bitą polewą i połówką orzecha pekan, jeśli chcesz.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Antinori Villan Antinori Chianti Classico Riserva. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
![Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva]()
Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva
Wykonana w 90% z Sangiovese i w 10% z Merlota, Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2010 ma intensywnie rubinowoczerwony kolor z aromatami owoców i przypraw. Lekkie akcenty starzenia w dębie podkreślają nuty wiśni i czerwonych jagód, typowe dla winogron Sangiovese. Smaki wina są harmonijne na podniebieniu, a taniny są zrównoważone i dojrzałe. Trwałe wykończenie tętni życiem i przyjemną mineralnością, typową dla Chianti Classico.