Ciasto kawowo-malowe
Ciasto kawowo-malowe zajmuje około 25 minut od początku do końca. Za 69 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda z 291 kaloriami , 3 g białka i 21 g tłuszczu . Jeśli masz pianki, gęstą śmietanę kremówkę, granulki kawy i kilka innych składników, możesz je przygotować. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Batony deserowe z masłem orzechowym i czekoladą , Ciasto kawowo-bananowe (Pastel de Cafe y Bananos) i Ciasto kawowe z jagodami .
Instrukcje
W ciężkim rondlu zagotuj wodę; mieszaj kawę, aż się rozpuści. Zmniejsz ogień; dodaj pianki i masło. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż pianki się rozpuszczą, a mieszanka będzie gładka.
Wstaw rondel do lodu i mieszaj mieszankę stale, aż ostygnie. Wymieszaj z bitą śmietaną; nałóż łyżką do ciasta.
Posyp orzechami. Schłodź w lodówce przez co najmniej 3 godziny przed podaniem.
Jeśli chcesz, udekoruj bitą śmietaną i kawałkami czekolady.