Tuńczyk zapiekany z cebulowo-sojowym winegretem i warzywami
Pan-seated Tuńczyk z cebulowo-sojowy Vinaigrette i warzyw Slaw może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1059 kalorii, 162g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 24,16 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 60% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka grubo zmielonego pieprzu, marchew, szczypta pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Spróbuj Tuńczyk Zapiekany Sezamem Z Warzywną Sałatą, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Zapiekane taco z tuńczykiem Ahi z azjatyckim sosem śliwkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Marchew, seler i ogórki pokroić w cienkie paski o długości 2 cali i umieścić w misce; odstawić.
W małej miseczce wymieszaj ocet ryżowy, 1 łyżeczkę oleju i kolejne 3 składniki. Środek 1/2 szklanki mieszaniny vinaigrette i wrzucić z warzywami.
Tuńczyka posmarować pozostałym olejem; posypać solą i pieprzem.
Umieść dużą patelnię nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj tuńczyka i gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Podawać z warzywami i skropić pozostałą mieszaniną winegret.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Valley Merlot
83% Merlot, 7% Malbec, 5% Cabernet Franc, 5% Syrah.Ten Merlot z 2007 roku prezentuje odważne aromaty dzikich jagód, czerwonych malin przerywane nutami cassis i cejlońskiej czerniherbata. O średniej zawartości, z aksamitnym podniebieniem, zmysłowe smaki tego wina są wspierane przez małe dodatki Malbec,Cabernet Franc i Syrah, które przyczyniają się do drobnoziarnistych, miękkich tanin, szerokiego odczucia w ustach i trwałego wykończenia.