Ciasto kawowe z żurawiną i orzechami
Cranberry-Nut Coffee Cake to śniadanie dla 9 osób. Za 52 centy za porcję przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 430 kalorii , 6 g białka i 14 g tłuszczu . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką orzechy pekan, cukier puder, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena nie jest tak świetna. Apple Nut Sour Cream Coffee Cake , Cranberry Nut Bread i White Chocolate Cranberry Macadamia Nut Cookies są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mieszankę ciasteczkową z cukrem.
Roztrzepać jajko z mlekiem, dodać do suchych składników i dokładnie wymieszać.
Wlać do natłuszczonej kwadratowej formy do pieczenia o wymiarach 9 cali.
Wymieszaj orzechy, brązowy cukier i cynamon; posyp ciasto. Na wierzchu polej sosem żurawinowym.
Piec w temperaturze 400°C przez 20–25 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka ciasta będzie czysta.
Wymieszaj składniki polewy i polej nią ciepłe ciasto kawowe.