Ciasto kawowe z brzoskwiniami i śmietaną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc daj brzoskwinie i kremowe ciasto kawowe spróbować. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz masło, jajka, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 11086 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto kawowe z brzoskwiniami i śmietaną, Ciasto kawowe z brzoskwiniami i śmietaną, oraz Ciasto kawowe z brzoskwiniami i jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°
Wymieszać mąkę, cukier, cynamon, gałkę muszkatołową i masło (będzie kruche). Wyjmij jedną filiżankę i zachowaj na polewę.
Żółtka wymieszać ze śmietaną i dodać do pozostałej masy mąki.
Dodać sól i proszek do pieczenia i wymieszać na bardzo gładką masę.Delikatnie złożyć białka.
Wlać do natłuszczonej springform patelni.Nadzienie ciasto równomiernie umieścić na wierzchu ciasta.
Posypać mieszaniną okruchów.
Piec przez 55-65 minut. Na wierzchu lekko brązowy.Pozostawić do ostygnięcia przez pięć minut, a następnie wyjąć z patelni.
Mżawka z lukrem waniliowym.Roztopić masło w kuchence mikrofalowej, następnie dodać wanilię.Powoli wymieszać z cukrem pudrem. (będzie clumpy)
Dodać 3 łyżki śmietany (lub mleka) mieszać do uzyskania kremowej i gładkiej konsystencji.
Dodać więcej śmietany 1 łyżka na raz, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji (na tyle płynny, aby mżeć na ciasto).