Ciasto kasztanowe z sosem cytrynowym: Castagnaccio
Ciasto kasztanowe z sosem cytrynowym: Castagnaccio wymaga mniej więcej 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10 i kosztuje $3.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka cukru, mleka, kawałków orzecha włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Spróbuj Castagnaccio (włoskie ciasto kasztanowe), Castagnaccio con lardo (ciasto kasztanowe z tłustym grzbietem), oraz Ciasto cytrynowe, crème fraîche i kasztanowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W dużej misce umieścić mąkę, cukier i orzechy włoskie.
Dodaj 1/2 szklanki mleka i powoli dodaj resztę mleka, ciągle mieszając, aby uniknąć tworzenia grudek w cieście.
Patelnię tortową posmarować 1 łyżką oleju i wlać ciasto.
Skropić wierzch ciasta pozostałą oliwą z oliwek i rozprowadzić rozmaryn równomiernie na wierzchu.
Piec przez 45 minut, lub do wykałaczki przebite w centrum wychodzi czysty.
Podczas gdy castagnaccio jest gotowania, w małym rondlu, połączyć cytryny, cukier, i 1 szklanka wody na średnim ogniu. Gotować, aż dość miękkie i bąbelkowe, o 20 protokół.
Usuń castagnaccio i podawać albo ciepłe lub chłodne z sosem cytrynowym.