Ciasto Karmelowo-Jabłkowe
Ciasto karmelowe z jabłkami może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 516 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sodę oczyszczoną, wodę, połówki orzechów pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Halloween wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Spróbuj Karmelizowane ciasto jabłkowe-klasyczne połączenie jabłka i karmelu, Przyprawiony Rum Szarlotka z jabłkowym cydrem Karmel glazura, oraz Ciasto Karmelowo-Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
W patelni 9 cali roztopić 3 łyżki masła.
Posypać 1/3 szklanki brązowego cukru i 1/4 łyżeczki cynamonu. Ułóż dwanaście połówek orzechów pekan, następnie kliny jabłkowe (tak jak w przypadku ciasta z ananasem do góry nogami. Pozostałe orzechy pekan posiekać i odstawić na bok.
W małej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, sól i 1 1/2 łyżeczki cynamonu. Odstawić.
W dużej misce, śmietana 3/4 szklanki masła i cukru, aż będzie gładka. Wymieszać z wodą.
Dodać mieszankę mąki i połączyć.
Dodać orzechy i połączyć.
Rozłóż ciasto równomiernie na jabłkach i piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 30 minut.
Ostudzić 10 minut, a następnie odwrócić na talerz.