Ciasto Karmelowo-Jabłkowe

Ciasto Karmelowo-Jabłkowe
Ciasto karmelowe z jabłkami może być tylko deserem, którego szukasz. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 12. To będzie hit w Twoim Halloween wydarzenie. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, pekany, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmelizowane ciasto jabłkowe-klasyczne połączenie jabłka i karmelu, Przyprawiony Rum Szarlotka z jabłkowym cydrem Karmel glazura, oraz Ciasto Karmelowo-Jabłkowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Smar 8-lub 9-cup karbowany rurka ciasto pan ze skróceniem; lekko mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszaj ciasto zgodnie z zaleceniami na pudełku, używając wody, oleju i jaj. Zamieszaj jabłko i 1/2 szklanki orzechów pekan w ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MixCiasto Mix
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
WodaWoda
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Wlać na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec 45 do 50 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
W rondlu 2-quart, wymieszać brązowy cukier, masło i mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając trzepaczką. Gotować 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią. Stopniowo mieszać z cukrem pudrem, aż będzie gładka. Mieszać delikatnie 2 do 3 minut lub aż lekko zgęstnieje. Natychmiast łyżka glazury na wierzchu ciasta, pozwalając niektóre mżawka w dół stronie. Top z pozostałych 1/2 szklanki orzechów pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeHalloween
Magazyn