Ciasto Karmelowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta karmelowego. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 453 kalorie, 6G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę ciasto, soda oczyszczona, jajka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort karmelowy z lukrem karmelowym, Karmelowe ciasto jogurtowe z lukrem karmelowym, oraz Ciasto marchewkowe Poke Ciasto z solonym karmelem Cynamonowa glazura dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Masło 8-calowy plac ciasto patelni i linii z kwadratu pergaminu, następnie pergaminu masła.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać.
Ubij masło i cukier w dużej misce mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż będzie blady i puszysty, a następnie ubijaj wanilią.
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Przy niskiej prędkości, beat w maślance aż tylko połączone (mieszanina może wyglądać zsiadłe).
Dodaj mieszaninę mąki w 3 partiach, mieszając, aż każdy dodatek zostanie po prostu włączony.
Rozprowadź ciasto równomiernie na patelni do ciasta, a następnie kilka razy rap pan na blacie, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Piec, aż złoty i Drewniany pick wstawiony w środku ciasta wychodzi czysty, 35 do 40 minut. Schłodzić w patelni na stojaku 10 minut, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi patelni. Odwróć na stojak i wyrzuć pergamin, a następnie całkowicie ostudź, około 1 godziny.
Doprowadzić śmietanę, brązowy cukier, syrop kukurydziany, i szczyptę soli do wrzenia w 1 1/2-quart ciężki rondel na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, aż glazura rejestruje 210 do 100° na termometrze, 12 do 14 minut, następnie wymieszać wanilii.
Umieść stojak z ciastem w płytkiej patelni do pieczenia i wlej gorącą glazurę na wierzch ciasta, pozwalając mu spływać po bokach. Schłodzić, aż glazura jest ustawiona, o 30 protokół.
Ciasto (przed oszkleniem) można wykonać 1 dzień wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.