Pieczona papryka wiśniowa z octem balsamicznym
Pieczona papryka wiśniowa z octem balsamicznym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, ząbki czosnku, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Z łyżeczką wynik 82% to danie jest super. Spróbuj Kurczak i papryka z octem balsamicznym, Ratatouille pieczone z octem balsamicznym, oraz Tymianek-ziemniaki pieczone z octem balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Octy balsamiczne i cydr ubić w małej misce z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i mielonym czosnkiem. SOS przyprawiamy solą i pieprzem.
Ułóż paprykę w dużym naczyniu do pieczenia, wlej sos na wierzch i wrzuć do płaszcza.
Piec przez około 30 minut, lub aż ledwo miękkie.
Dodać 1/4 szklanki wody do patelni i piec przez około 20 minut dłużej, lub do papryki są miękkie i czernieją w miejscach; dodać więcej wody do patelni, jeśli wyschnie.
Paprykę przełożyć na duży talerz i zalać sokami z patelni. Tuż przed podaniem posypać kwiatami szczypiorku.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.