Ciasto jogurtowe z marmoladą
Ciasto jogurtowe z marmoladą może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, wodę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pomarańczowe francuskie ciasto jogurtowe z marmoladą, Lepkie Ciasto Pomarańczowe Z Marmoladą, oraz Ciasto marchewkowe z polewą jogurtową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. Obficie masło 8 1/2x4 1/2x2 1/2-calowa metalowa patelnia do chleba. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski.
Połączyć jogurt, cukier, jajka, Skórka z cytryny, i wanilia w dużej misce; ubijać, aż dobrze wymieszane. Stopniowo ubijaj suche składniki. Używając gumowej szpatułki, złóż olej.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Umieść ciasto na blasze do pieczenia w piekarniku i piec, aż ciasto zacznie odciągać się od boków patelni i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 50 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku 5 minut.
Pokroić wokół boków patelni poluzować ciasto. Obróć ciasto na stojak. Obróć ciasto pionowo na stojaku i całkowicie ostudź. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Owinąć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Wymieszaj marmoladę i 1 łyżeczkę wody w małym rondlu na średnim ogniu, aż Marmolada się rozpuści.
Rozgrzaną mieszankę przełożyć na wierzch ciasta.
Niech glazura ostygnie i ustawić.
Ciasto pokroić w poprzek na plasterki.