Ciasto Jedwabne Mocha
Jedna porcja zawiera 558 kalorii, 6G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Domowe Francuskie Ciasto Jedwabne (Od Podstaw), Chocolate French Silk Pie (Naśladowca francuskiego jedwabiu Bakers Square), oraz Ciasto Marmurowe Z Orzechami Laskowymi Mocha Z Ganache Z Kwaśną Śmietaną Mocha.
Instrukcje
Aby zrobić skórkę, połącz posiekane pekany, brązowy cukier, startą czekoladę i sól. Wymieszać widelcem do połączenia, następnie skropić Kahlua, mieszając aż do połączenia. Naciśnij mieszaninę do patelni ciasto, podnosząc go po bokach trochę. * Nie piec * odstawić lub przechowywać w lodówce do needed.In mała bezpieczna miska mikrofalowa, stopić 3 uncje niesłodzonej czekolady do pieczenia, aż do wymieszania (około 45 sekund na wysokości). Odstawić do cool.In duża miska miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczką, ubij masło, cukier, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i 1 łyżeczka Kahlua do puszystego, o 1 1/2 protokół. Gdy stopiona czekolada jest chłodzona, skropić go do mieszaniny masła / cukru, jak bije na średniej prędkości; użyj gumowej szpatułki, aby uzyskać to wszystko.
Dodaj 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii. Dokładnie ubij mieszaninę, aż do połączenia, skrobając boki, jeśli to konieczne.Na średniej prędkości, dodać cztery jaja, po jednym, w ciągu 20 minut; pozostawić około 5 minut między każdym dodatkiem jaja. Zeskrobać boki miski w połowie tego procesu.
Wlać nadzienie do skorupy ciasta. Możesz mieć resztki nadzienia. Jeśli to zrobisz, zaufam ci, że postąpisz słusznie.Wygładzić ciasto i umieścić ciasto w lodówce, aby schłodzić przez co najmniej dwie godziny (najlepiej dłużej).
Podawać z bitą śmietaną i więcej startej czekolady.