Ciasto jagodowo-cytrynowe z polewą sernikową
Ciasto jagodowo-cytrynowe z polewą sernikową może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 12. Ta przystawka ma 206 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, złoty cukier, mąkę samowystarczalną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 225 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 14%. Spróbuj Najlepszy Sernik Z Polewą Borówkową, Sernik Z Polewą Jagodową, oraz Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko posmaruj 12-dołkową, głęboką puszkę na muffinki.
Wytnij 12 pasków pergaminu do pieczenia, każdy o szerokości około 1,5 cm.
Przeciąć każdy pasek na pół, a następnie położyć wewnątrz każdego otworu muffinki, aby zrobić krzyż. Przyciąć końce tak, aby unosiły się około 1 cm powyżej krawędzi otworów. Użyjesz ich jako uchwytów do usuwania ciast po ugotowaniu.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Ubij razem masło i cukier do bladego i kremowego. Ubić jajka, trochę na raz, następnie dodać skórkę z cytryny i połowę soku.
Dobrze wymieszać, następnie wymieszać z połową mąki. Wymieszaj pozostały sok z cytryny, a następnie pozostałą mąkę.
Łyżka mieszaniny ciasto do puszek, o 1 czubate łyżki w przypadku, następnie wygładzić z tyłu łyżką.
Posypać po kilka jagód na każdym torcie, a następnie piec przez 10 min.
Aby zrobić polewę, ubić razem śmietanę, cukier puder, jajko i ekstrakt waniliowy na gładką masę. Wyjmij ciasta z piekarnika powinny być blade i po prostu twarde. Delikatnie dociśnij, aby uzyskać płaski wierzch, a następnie łyżkę sernika polewając każde ciasto otwory powinny być wypełnione prawie do góry. Rozrzuć więcej jagód. Powrót do piekarnika i piec przez 5-7 minut więcej, aż polewa jest po prostu ustawiony i daje tylko trochę chwieje po naciśnięciu.
Pozostaw ciasto do ostygnięcia w puszce, a następnie delikatnie odsuń od boków puszki i wyciągnij za pomocą uchwytów papierowych.