Ciasto jabłkowo-jagodowe z sosem truskawkowym
Ciasto jabłkowo-jagodowe z sosem truskawkowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 226 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Mieszanka skrobi kukurydzianej, woda, szybkie gotowanie tapioka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 33 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowane jabłko i Brie Quesadilla z sosem truskawkowo-jabłkowym, Ciasto Z Kruszonką Jagodową, oraz SOS Jagodowo-Jabłkowy.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°. w dużej misce, wymieszać razem jabłka, jagody, 1 szklanka cukru, cynamon i tapioka; odstawić 15 protokół. Dodać Pie skorupy zgodnie z zaleceniami na polu dla dwóch Crust Pie, za pomocą 9-calowy szklany talerz pie.
Łyżka mieszanki jabłek do skorupy wyłożonej pie Płyta. Kropka z masłem. Wierzch z drugą skórką; Brzeg uszczelniający i flet.
Przeciąć szczeliny w kilku miejscach w górnej skorupie. Wymieszać razem jajko i 1 łyżeczkę wody; szczotkować na wierzchu Skórki.
Piec 15 minut. Przykryć krawędź skorupy paskami folii; obniżyć temperaturę piekarnika do 177°.
Piec 40 do 45 minut dłużej lub aż jabłka będą miękkie. Schłodzić na stojaku chłodzącym co najmniej 2 godziny.
Tymczasem, aby sos truskawkowy, w rondlu 1-quart, zmiażdżyć tyle truskawek, aby 1/3 szklanki. Wymieszać 1/2 szklanki cukru i wina.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. Skrobię kukurydzianą rozpuścić w 2 łyżkach wody; wymieszać z mieszaniną truskawkową. Zagotować i wymieszać 2 minuty.
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszać z bitą śmietaną. Pozostałe truskawki pokroić w plasterki; wymieszać z sosem. Przechowywać w lodówce do czasu serwowania. Poszczególne porcje najlepiej polać sosem.