Ciasto jabłkowe z orzechami włoskimi i porzeczkami

Ciasto jabłkowe z orzechami włoskimi i porzeczkami
Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 644 kalorie, 9g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Jeśli 1,56 zł za porcję spada twój budżet, ciasto z przyprawami jabłkowymi z orzechami włoskimi i porzeczkami może być wybitnym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, białko jaja, zmielone ziele angielskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Babeczki jabłkowo-przyprawowe z orzechami włoskimi i serem pleśniowym, Ciasto Gruszkowe Z Orzechami Włoskimi, oraz Brukselka Z Orzechami Włoskimi I Porzeczkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. wyłóż dużą blachę do pieczenia folią. Ubij białko w średniej misce, aż się spieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać z pozostałymi składnikami.
3
Orzechy włoskie rozprowadzić w jednej warstwie na przygotowanym arkuszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Piec, aż orzechy włoskie są złote, o 10 protokół. Ostudzić na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieść orzechy włoskie na powierzchnię roboczą i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
1
1 łyżkę masła rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać wszystkie jabłka; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż jabłka będą soczyste i prawie miękkie, mieszając od czasu do czasu, około 18 protokół. Odkryć i gotować na wolnym ogniu, aż prawie wszystkie soki odparować, o 6 protokół. Używając masher ziemniaczany, rozgnieść jabłka na patelni. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
PatelniaPatelnia
3
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka dwie patelnie o średnicy 8 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
W średniej misce ubić mąkę i kolejne 5 składników. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić pozostałe 3/4 szklanki masła i cukru w dużej misce, aż lekkie i puszyste. Beat in egg. Ubić na małej prędkości połowę mieszanki mąki, następnie cały mus jabłkowy, a następnie pozostałą mieszaninę mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wymieszać w 1 szklance prażonych orzechów włoskich i porzeczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
6
Dziel ciasto między patelniami; gładkie szczyty.
7
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 40 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 5 minut. Ciasto obrócić na stojaki i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Za pomocą miksera elektrycznego, beat twarogu i masła w dużej misce, aż puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać cukier puder i wanilię i ubić, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
3
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu; rozłóż 1/2 szklanki lukru na górze. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
LukierLukier
4
Rozłóż pozostałą lukier na wierzchu i bokach ciasta. Ułóż cynamon-cukier orzechy włoskie w pierścieniu 1/2 cala od krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
LukierLukier
CukierCukier
5
Posypać orzechami włoskimi z porzeczkami. Schłodzić ciasto aż do zestawów lukru, około 30 minut. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać schłodzone. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
LukierLukier

Składniki

4146 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilorann profesjonalna kuchnia®lorann profesjonalna kuchnia®21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejJabłka Jonagold, obrane, rdzeniowane, pokrojone na kawałki 1/2 calaJabłka Jonagold, obrane, rdzeniowane, pokrojone na kawałki 1/2 cala11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym227Orzechy dowolne (posiekane)opakowanie serek śmietankowy, temperatura pokojowaopakowanie serek śmietankowy, temperatura pokojowa2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszone porzeczkisuszone porzeczki11 funt cukinii,obfita łyżeczka suszonych porzeczekobfita łyżeczka suszonych porzeczek1Duże2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku1białko jajabiałko jaja21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane, pokrojone na kawałki 1/2 calaJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane, pokrojone na kawałki 1/2 cala1(może być lub przeglądać)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony11 funt cukinii,cynamon mielonycynamon mielony1(może być lub przeglądać)goździki mielonegoździki mielone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(pakowane) cukier puder(pakowane) cukier puder1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1 kij) niesolone masło, temperatura pokojowa(1 kij) niesolone masło, temperatura pokojowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)(1 1/2 patyczka) niesolone masło, temperatura pokojowa(1 1/2 patyczka) niesolone masło, temperatura pokojowa11 funt cukinii,6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikawałki orzecha włoskiegokawałki orzecha włoskiego2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprażone orzechy włoskie, posiekaneprażone orzechy włoskie, posiekane
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn