Ciasto Imbirowe
Ciasto imbirowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, melasę, mielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Podwójnie imbirowa kwaśna śmietana i ciasto Bundt z imbirowymi truskawkami, Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym, oraz Trzy Ciasto Imbirowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane (około 1 minuty).
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Wymieszać z melasą.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 7 składników (przez sól) połączyć w dużej misce.
Dodać mieszankę mąki i 1 szklankę gorącej wody na przemian do mieszaniny cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Łyżka ciasto do 13 x 9-calowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec 30 minut lub do drewnianego pick wstawiony w centrum wychodzi czysty. Chłodno na patelni.
Pokroić w 12 kwadratów, posypać cukrem pudrem i podawać z jabłkiem, jeśli chcesz.