Ciasto francuskie tostowe z jagodami i migdałami
Jeśli chcesz dodać więcej amerykańskich przepisów do swojego repertuaru, francuskie tosty z jagodami i migdałami mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. To danie główne ma 288 kalorii , 16 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Za 1,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 191 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Foodnetwork wymaga migdałów, mielonego cynamonu, ekstraktu waniliowego i jajek. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 9 godzin . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 62% , to danie jest solidne. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj francuskie tosty z rogalikami nadziewanymi jagodami i boczkiem , francuskie tosty Balthazar Brioche i francuskie tosty nadziewane bananami i serkiem śmietankowym .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Spryskaj formę do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali sprayem do gotowania. Ułóż chleb w jednej warstwie w formie do pieczenia.
Wymieszaj jajka, białka, mleko, wanilię, cynamon i syrop klonowy.
Wlać mieszaninę jajek na chleb na patelni, rozprowadzając ją tak, aby płyn nasycił chleb. Na wierzchu równomiernie rozłóż jagody, posyp migdałami i brązowym cukrem. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Odkryj formę do pieczenia i piecz przez 40 do 50 minut.
Podawać na ciepło, na zimno lub w temperaturze pokojowej.
Doskonałe źródło: białka, ryboflawiny, jodu, manganu, selenu
Dobre źródło: błonnika, witaminy K, wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, cynku