Ciasto Figowe I
Ciasto figowe I jest Wegetariańskie przepis z 15 porcjami. Ten deser ma 224 kalorie, 5G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka proszku do pieczenia, mielone goździki, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Pieczone Figi Crostini, Domowe Fig Newtons, oraz Palo Migdałowe Figi Quickbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Nasmaruj patelnię 9x13 cali.
Wymieszać mąkę, cynamon, goździki, gałkę muszkatołową, 1 łyżeczkę sody oczyszczonej, proszek do pieczenia i sól. Odstawić.
W dużej misce, śmietany razem 1 szklanka masła i 1 1/2 szklanki cukru, aż lekkie i puszyste. Wymieszać z jajkami. Ubij mieszankę mąki na przemian z maślanką, mieszając tylko do momentu włączenia. Wchodzisz na posiekane figi i pekan.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia.
Aby zrobić lukier: w dużym rondlu wymieszaj masło, cukier, odparowane mleko i sodę oczyszczoną. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie gotować bez mieszania, aż mieszanina zmieni kolor na brązowy lub aż osiągnie miękką kulkę na termometrze cukierkowym (234 stopni F-115 stopni C). Chłodny do letniego (110 stopni F).
Wlać do małej miseczki i ubić, aż zgęstnieje do rozprzestrzenienia konsystencji. Szybko rozprowadzić lukier na schłodzonym cieście.