Ciasto Dyniowe Brûlée
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 341 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 90 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać dyni, łuszczące ciasto ciasto crust, zmielony cynamon, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 72 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Churro Pumpkin Pie Sernik Duński dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 12-calowej rundy.
Przenieś do szklanego naczynia o średnicy 9 cali. Złóż zwis pod i zagniataj dekoracyjnie. Ciasto przekłuć widelcem. Zamrozić 15 minut. Skórkę wyłożyć folią; wypełnić suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec, aż strony są ustawione, o 12 protokół.
Usunąć folię i fasolę. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Ubijać dynię i 3/4 szklanki cukru w dużej misce do wymieszania.
Ubij jajka, następnie śmietanę, przyprawy i sól.
Wlać nadzienie do ciepłej Skórki.
Piec ciasto, aż do wypełnienia jest ustawiona w centrum, o 50 minut.
Przenieść ciasto do stojaka; ostudzić 30 minut. Schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Ciasto posypać równomiernie 2 łyżkami cukru. Dusić, aż cukier topi się i zaczyna karmelizować, obracając ciasto nawet brązowienie, o 1 minutę.
Niech ciasto stać, aż topping twardnieje, o 20 protokół.
Posypać ciasto ponownie pozostałymi 2 łyżkami cukru. Dusić ponownie, aż cukier brązowieje, o 1 minutę. Przechowywać w lodówce ciasto aż topping twardnieje, o 30 protokół.
Podawać lub przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 godziny dłużej.