Ciasto Do Pizzy Bez Zagniatania
Ciasto na pizzę bez ugniatania może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 610 kalorii, 18g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 28 centów za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 112 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz aktywne drożdże, mąkę, sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 96%. Podobne przepisy to Bułeczki 100% pełnoziarniste (rolki) (wyrabiamy ciasto w Abm), No Knead Pizza Bianca, oraz Koper włoski i anchois bez zagniatania Pizza.
Instrukcje
Mąkę, sól i drożdże ubić w półmroku. Mieszając drewnianą łyżką, stopniowo dodawać 3 szklanki wody; mieszać aż do uzyskania dobrego smaku.
Delikatnie wymieszaj ciasto z dłońmi, aby je połączyć i uformować w kulkę.
Przenieść do dużej czystej miski.Przykryj folią i pozwól ciastu podnieść temperaturę pokojową (około 72 ° F)w obszarze wolnym od przeciągów, aż powierzchnia zostanie pokryta blaszanymi grudkami, a ciasto będzie miało więcej niż dwukrotnie większy rozmiar, około 18 godzin (czas będzie różny w zależności od temperatury w pomieszczeniu).
Ciasto przełożyć na obsypaną mąką powierzchnię roboczą.Delikatnie uformuj w szorstki prostokąt. Podziel na 6 równych porcji. Praca z 1 porcjąw czasie Zbierz 4 rogi do środka, aby utworzyć 4 fałdy. Obróć stronę szwu w dół i pleśniowo w piłkę. Ciasto pył z mąki; setaside na powierzchni roboczej lub mąki bakingsheet. Powtórzyć z pozostałymi porcjami.
Niech reszta ciasta, pokryte plasticwrap lub wilgotnym ręcznikiem kuchennym, aż miękkie i niezawodne, około 1 godziny. DO AHEAD: można bemade 3 dni do przodu. Owinąć każdą kulkę ciasta osobno w folię i schłodzić. Odwiń i pozostaw w temperaturze pokojowej na lekko rozlanej powierzchni roboczej, pokrytej plastikową owijką, przez 2-3 godziny przed ukształtowaniem.
Podczas ostatniego odpoczynku ciasta przygotuj piekarnik: jeśli użyjesz kamienia do pizzy, ułóż stojak w górnym trzecim piekarniku i umieść kamień na stojaku; podgrzewaj go do najgorętszego ustawienia, 500 ° F-550°F, przez 1 godzinę. Jeśli używasz blachy do pieczenia, ułóż arack w środku piekarnika i rozgrzej go do itishottest ustawienie, 500 ° F-550°F. (nie musisz podgrzewać blachy do pieczenia.)
Pracując z 1 kulką ciasta na raz, Duś obficie mąką i umieść na mącznej powierzchni roboczej. Delikatnie kształt doughinto dysk 10"-12".
Gdy gotowy do pieczenia, zwiększyć ciepło piekarnika do pieczenia.
Posypać skórkę do pizzy lub bez obręczy (lub odwrócony obramowany)blacha do pieczenia lekko z mąką.
Na przygotowaną skórkę ułożyć ciasto i polać je dodatkami.
Za pomocą małych, szybkich ruchów tam i z powrotem, przesuń pizzę ze skórki na kamień hotpizza. Pizza Broil, obracając w połowie, aż dno skorupy jest chrupiące, a góra jest ostra, 5-7 minut.
Używając Skórki, przenieś na powierzchnię robocząprzycisk. Powtórz, pozwalając pizza kamień podgrzaćpod brojlerem przez 5 minut między pizzami.
Ułóż krążek ciasta na blasze do pieczenia; top z desiredtoppings.
Piec pizzę, aż dno skorupy jestcrisp i top jest blister, o 10 protokół.
Przenieś na powierzchnię roboczą, aby pokroić. Powtórz z pozostałą pizzą.
Dodaj to tradycyjne zioło Pizza tylko przed podaniem.Rukola: aby ponownie uderzyć, rozsypać się po piew, gdy wyjdzie z piekarnika.Nie zapominaj ... cienko pokrojone garlic, czerwone płatki pieprzu i sól morska mogą sprawić, że goodpizza będzie świetna.