Ciasto diabelskie z lukrem miętowym

Ciasto diabelskie z lukrem miętowym
Devil ' s Food Cake z polewą miętową może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 989 kalorii. Ten przepis służy 12. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, jajka, kakao w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Diabelskie ciasto z polewą z pianki, Diabelskie ciasto z anielskim lukrem, oraz Diabelskie ciasto z lukrem Mocha dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 177°. masło dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami o wysokości 2 cali.Kurz patelnie z mąką; dotknij nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Whiskfirst 4 składniki w średniej misce do mieszania.Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i Masłow dużej misce, aż dobrze wymieszane. Pokonaj ineggsa 1 na raz, bijąc dobrze po każdym z nich. Ubij żółtko.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Dodaj kakao i beatuntil dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
4
Dodać mieszankę mąki w 3 dodatkach na przemian z lodowatą wodą w 2dodatkach, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki i ubijając, aż po prostu się zmiksuje i będzie gładka po każdym dodaniu. Dziel ciasto między przygotowanymi patelniami; gładkie blaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Piec ciasta, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, około 40 minut.Fajne ciasta w patelniach na stojakach 15 minut.Odwróć ciasta na stojaki i schłodzić completely.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód.Owinąć w folię; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Przynieś śmietanę i syrop kukurydziany na wolnym ogniu inmedium rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę i ubijać do rozpuszczenia i rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Przenieść do małej miski. Chill untilfirm wystarczy do rozłożenia, około 1 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przed użyciem odstawić w temperaturze pokojowej, aż do momentu rozłożenia, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Umieść czekoladę w dużej żaroodpornej misce.Przynieś 1 szklankę śmietany do gotowania na wolnym ogniu w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Gorącą śmietanę polać białą czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
KremKrem
3
Odstawić na 1 minutę; trzepaczką aż będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Trzepaczka w ekstrakcie. Przykryć; schłodzić do momentu, aż mixturethickens i jest zimny, co najmniej 4 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodaj 2 szklanki schłodzonej śmietany do whitechocolate cream i ubijaj, aż stanie się gładka andpeaks. DO AHEAD: może być wykonany 3 godziny do przodu. Kryj się i wyluzuj. Sprawdź ponownie, jeśli to konieczne, przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
6
Używając długiego ząbkowanego noża, przeciąć każde ciasto poziomo na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
7
Umieścić 1 ciasto layeron półmisek, pokroić bok do góry.
8
Rozprowadzić 1/3 ganache darkchocolate na ciasto. Łyżka 2 filiżankiwhite krem czekoladowy w dollops na ciasto; rozprowadzić równomiernie do krawędzi. Wierzch warstwą drugiego ciasta, ściąć bok w dół; rozprowadzić 1/3 kakaowca, następnie 2 szklanki białej czekolady. Powtórz z trzecią warstwą ciasta, pokrój do góry, pozostały ganache i pozostający krem. Przykryć czwartą warstwą ciasta, ściąć w dół. Schłodzić przygotowując lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LukierLukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
KremKrem
1
Połączyć cukier, 1/2 szklanki wody, białka jaj i cornsyrup w dużej misce heavy-duty standmixer.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Trzepaczka ręcznie, aby dobrze się wymieszać. Wlać mieszaninę na rondlu mocno gotującej się wody; stale ubijać ręczną trzepaczką, aż mieszanina będzie przypominać marszowy krem i wstążki, gdy podniesiemy rybę, przez 8 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Whisk inpeppermint extract.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wyjmij miskę z wody i przymocuj miskę do wytrzymałego stojaka wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Beat onhigh prędkość, aż mieszanina jest ledwo ciepłe totouch i bardzo grube, 7 do 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Używając szpatułki offsetowej i pracując szybko, rozłóż lukier na górze i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
6
Posyp czekoladowe loki na wierzchu i bokach. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Przykryć kopułą tortową; schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn