Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Fun
Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, słodko-gorzka czekolada, naturalne kakao w proszku, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto czekoladowe z mleczną czekoladą-lukier z masła orzechowego i kruche masło orzechowe, Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym ze specjalnym lukrem z masłem orzechowym, oraz Chocolate Chip Peanut Butter Pound Cake w / Peanut Butter Glaze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. spód i boki patelni sprayem zapobiegającym przywieraniu; dno garnka wyłożyć papierem do pergaminu.
W dużej misce ubić mąkę i kolejne 4 składniki.
Dodaj olej, wanilię i 1 1/4 szklanki wody; ubijać, aż będzie gładka. Złóż posiekaną czekoladę.
Zeskrobać na przygotowaną patelnię; gładki wierzch.
Piec, aż tester wyjdzie czysty po włożeniu do środka, 35-40 minut.
Ostudzić całkowicie w patelni na stojaku z drutu.
Połącz cukier i białka w średniej metalowej misce ustawionej na rondlu z gotującą się wodą.
Ubijaj stale, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie gorąca w dotyku, 3-4 minuty.
Usuń z ognia; używając miksera elektrycznego, bij z dużą prędkością, aż ostygnie i zgęstnieje, 5-6 minut. Ubić wanilią, potem masłem orzechowym. Mikser działa, dodać masło kilka kawałków na raz, ubijając, aby mieszać między dodatkami. Doprawić solą.
Uruchom cienki nóż wokół patelni, aby uwolnić ciasto. Odwróć ciasto na talerz.
Rozłóż krem z masła orzechowego na wierzchu.
Dekoruj posiekaną czekoladą i orzeszkami ziemnymi. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.