Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bezowe

Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bezowe
Ciasto czekoladowo-orzechowe bezowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z moich przepisów wymaga masła, półsłodkiej czekolady, śmietany tatarskiej i cukru. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Orzechowe Ciasto Bezowe, Orzech Bezowy Krople, oraz Ciasto Bezowe Z Rodzynkami Orzech.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować skórkę, połącz pierwsze 3 składniki, dobrze rzucając. Naciśnij na dolnej i górnej stronie 9-calowej płytki ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
3
Piec w 350 przez 15 minut lub do lekko rumiane. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
4
Aby przygotować nadzienie, połącz 3/4 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą i szczyptę soli w średnim rondlu; ubij w mleku i czekoladzie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zdjąć z ognia. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki mieszaniny czekolady do żółtek, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny jaj do patelni. Gotować na średnim ogniu do zgęstnienia (około 4 minut), ciągle mieszając. Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
6
Rozprowadzić mieszaninę na przygotowaną skorupę. Przykryj powierzchnię mieszaniny czekolady folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Aby przygotować bezę, w dużej misce umieść białka, śmietanę z kamienia nazębnego i 1/4 łyżeczki soli. Ubić mikserem z dużą prędkością, aż do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodać 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając aż do uzyskania sztywnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
10
Dodać 1 łyżeczkę wanilii, ubijając aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
11
Usuń folię z wypełnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
12
Rozłóż bezę równomiernie na nadzieniu, uszczelniając do krawędzi Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
13
Piec w temperaturze 325 przez 25 minut. Schłodzić 1 godzinę na stojaku z drutu. Schłodzić przez 3 godziny lub aż ciasto jest ustawione.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn