Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bez Mąki
Ciasto czekoladowo-orzechowe bez mąki to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 962 kalorie. Ten przepis służy 10. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać masło, cukier granulowany, cukier puder koszerny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bez Mąki, Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bez Mąki, oraz Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bez Mąki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bez Mąki
Składniki na ciasto 10 oz. najwyższej jakości słodko-gorzka czekolada6 dużych jaj, oddzielone3 / 4 filiżanki plus 1/3 filiżanki cukru granulowanego, podzielone 4 uncje. tosty hazelnuts3 łyżki koszernego cukru pudru (przepis poniżej) 1/4 szklanki wysokiej jakości kakao w proszku
Szczypta soli koszernej1 1/2 patyczka (3/4 szklanki) masło niesolone, zmiękczone 1/3 szklanki pasty z orzechów laskowych (przepis poniżej) 2 łyżeczki mocnego parzonego espresso, całkowicie schłodzone 2 łyżeczki likieru z orzechów laskowych2 łyżeczki czystego ekstraktu z wanilii
Pasta z orzechów laskowych Składniki1 / 2 lb prażone orzechy laskowe (Skórki usunięte) 2 łyżki białka (około 2 białka)1 szklanka cukru pudru Pascha (przepis poniżej - lub, kupić zatwierdzony cukier puder Pascha))1 łyżka likieru orzechowego Pascha cukier puder składniki (przepis od Martha Stewart) 2 łyżki skrobi ziemniaczanej2 szklanki cukru granulowanego
Będziesz również potrzebował
Springform pan, mikser elektryczny, papier do pergaminu, Robot kuchenny, nieprzywierający spray do gotowania