Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bez Mąki

Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bez Mąki
Ciasto czekoladowo-orzechowe bez mąki to bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 683 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.41 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Mieszanka kakao słodko-gorzka czekolada, złoty brązowy cukier, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bez Mąki, Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bez Mąki, oraz Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bez Mąki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. masło o średnicy 9 cali. Dno garnka z pergaminem okrągłym. Owinąć Na Zewnątrz patelni szczelnie 3 warstwami folii o dużej wytrzymałości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz czekoladę i masło w średniej metalowej misce; Ustaw miskę na rondlu z gotującą się wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Ubijać, aż mieszanina stopi się i będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wyjąć miskę z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Ubić jajka, złoty brązowy cukier, i 1/4 Puchar Frangelico w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złoty Brązowy CukierZłoty Brązowy Cukier
FrangelicoFrangelico
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Dodać mieszaninę czekolady i ubijać, aż będzie gładka. Wymieszać zmielone orzechy laskowe i 1 łyżeczkę grubej soli koszernej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruba Sól KoszernaGruba Sól Koszerna
Mączka Z Orzechów LaskowychMączka Z Orzechów Laskowych
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Umieść springform pan w dużej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Wlać tyle gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dojść do połowy boków springform pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Umieścić w piekarniku i namiot springform patelni luźno z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
11
Piec, aż ciasto jest ustawiony w centrum i top jest suchy w dotyku, o 1 1/2 godziny (wierzch ciasta pozostanie błyszczący).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjmij ciasto z patelni do pieczenia; usuń folię z góry i na zewnątrz patelni. Fajne ciasto na patelni na stojaku. Ciasto schłodzić do ostygnięcia, około 3 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Przykryć i schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
13
Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę do ubijania i pozostałą 1/4 szklanki Frangelico w średniej misce, aż utworzy się miękki szczyt. Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasto. Zwolnij boki patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
FrangelicoFrangelico
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
NóżNóż
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PatelniaPatelnia
14
Ciasto pokroić w kliny.
15
Przenieś na talerze. Top z bitą śmietaną; posypać posiekanymi tostami z orzechów laskowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Verdad Santa Ynez Valley Tempranillo z oceną 4.3 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Verdad Santa Ynez Valley Tempranillo
Verdad Santa Ynez Valley Tempranillo
Wino jest średnio nasycone i ma bardzo ładny aromatyczny profil z wiśnią i płatkami róży i przyprawami. Na podniebieniu znajdują się cierpkie wiśnie, tytoń, twarde przyprawy i kakao. Uwielbiam wyjątkowe skoncentrowane smaki tego wina i od początku kochałem Tempranillo w beczce. Mieszanka: 75% Tempranillo, 17% Syrah, 8% Graciano
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn