Ciasto Czekoladowo-Orzechowe
Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 228 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz podwójny kocioł, brązowy cukier, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 210 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Ciasto z masłem orzechowym z skórką precla, oraz Easy No-Bake Peanut Butter Pie Jars, and a Giveaway dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skorupę: Ustaw stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Rozwałkuj skorupę ciasta na 12-calowe koło, a następnie wciśnij ją w 9-calowy talerz ciasta. Ostudzić brzegi i wstawić do zamrażalnika na 15 minut do schłodzenia.
Wyjąć schłodzoną skórkę ciasta z zamrażarki i wyłożyć dno folią lub papierem do pieczenia. Napełnij wkładkę ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Wyjąć ciężarki i liniowej, a następnie piec przez 5 do 10 minut więcej lub do dołu ciasto zaczyna brązowy i zestawy.
Wyjąć skorupkę ciasta z piekarnika i odstawić do ostygnięcia na 10 minut.
Rozprowadzić roztopioną czekoladę na spodzie skorupy. Odstawić podczas przygotowywania reszty nadzienia. Ustaw piekarnik na 177°.
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki dodaj syrop kukurydziany, melasę, brązowy cukier i wanilię.
Wymieszać do całkowitego wymieszania. W małej misce, lekko ubić razem jajko, żółtka i cynamon.
Dodaj mieszaninę jaj do mieszanki melasy ubijając na średnich niskich prędkościach, aż tylko połączone.
Wlać nadzienie do przygotowanej skorupki ciasta, a następnie posypać wierzch orzeszkami ziemnymi.
Piec przez 40-50 minut lub aż środek jest ustawiony i nie chwieje się, gdy delikatnie potrząsnąć. Jeśli krawędzie zaczynają się zbyt rumiane, podczas gdy Centrum jest jeszcze gotowanie można przykryć je małymi kawałkami folii aluminiowej.
Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić przed podaniem.