Ciasto Czekoladowo-Oliwkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta czekoladowego z oliwą z oliwek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje 60 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz migdałowy posiłek, zwykłą oliwę z oliwek, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Ciasto z czekoladą i oliwą z oliwek. Moje ciasto, oraz Ciasto Czekoladowo-Oliwkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. posmaruj 9-calową tortownicę springform z odrobiną oleju i podstawą patelni z pergaminem.
Kakao przesiać do miski i ubijać we wrzącej wodzie, aż do uzyskania gładkiej, czekoladowej, wciąż płynnej (ale tylko) pasty.
Ubić ekstrakt z wanilii i odstawić do ostygnięcia.
W małej misce połącz migdałowy posiłek (lub mąkę) z sodą oczyszczoną i szczyptą soli.
Cukier, oliwę i jajka wrzucić do miski wolnostojącego miksera z uchwytem na wiosło (lub użyć innej miski i ubijać). Energicznie ubijać, aż mieszanina będzie blada-pierwiosnek, napowietrzona, zagęszczona i kremowa, około 3 minut.
Zmniejsz prędkość miksera trochę i ubić w mieszance kakao. Powoli dodawać mieszankę migdałowo-mączkową.
Wyłącz mikser. Zeskrobać boki miski i wymieszać trochę łopatką.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej.
Piec, aż strony ciasta są ustawione i bardzo centrum, na górze, nadal wygląda lekko wilgotne, 40 do 45 minut. Tester ciasta powinien wymyślić głównie czysty, ale z kilkoma lepkimi okruchami czekolady przylegającymi do niego.
Niech ciasto ostygnie na patelni na stojaku z drutu przez 10 minut. Łatwe boki ciasta za pomocą małej metalowej szpatułki i wiosennego ciasta z patelni. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia lub podawać na ciepło z lodami.