Ciasto Czekoladowo-Marmurowe
Czekoladowe ciasto marmurowe może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 25. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 173 kalorie. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz vanillan ekstrakt, śmietana, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 11%. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Marmurowe, Ciasto Marmurowo-Czekoladowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Marmurowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. mgła 9-na-5-calowy bochenek patelni z gotowania sprayu. W małej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. W osobnej małej misce ubijamy jogurt, mleko i wanilię.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości, ubij masło z cukrem, aż będzie lekkie i puszyste, około 3 minut. Beat w jaja po jednym na raz, bicie dobrze po każdym i skrobanie w dół strony miski. Zmniejsz prędkość do niskiej.
Dodaj połowę mieszanki mąki, następnie mieszaninę jogurtu, a następnie pozostałą mieszaninę mąki, ubijając po każdym dodaniu, aż prawie się połączy.
Wyjąć 1/3 ciasta (około 1 szklanki) do średniej miski.
Wlać 1/4 szklanki wrzącej wody do małej miseczki.
Ubić kakao i kawę w proszku, aż będzie gładka; lekko ostudzić.
Dodaj do ciasta w średniej misce; wymieszać, aby połączyć.
Na patelni bochenkowej na przemian łyżki wanilii i czekolady. Przeciągnij nóż przez ciasta, aby uzyskać marmurkowy efekt.
Piec ciasto, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 50 minut. Ostudzić na stelażu przez 15 minut, następnie wyjąć z patelni i całkowicie ostudzić.
Umieść śmietanę w filiżance lub misce do mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa do gorąca, około 25 sekund.
Dodaj chipsy czekoladowe.
Odstawić na 2 minuty; mieszać, aż będzie gładka.
Pozostawić do ostygnięcia do ogrzania temperatury pokojowej (lukier powinien być nadal wylewany).
Mżawka lukier nad ciastem, pozwalając mu kapać po bokach. Top z posypką, w razie potrzeby.
Odstawić, aż lukier ustawi.