Maine Lobster Bake
Maine Lobster Bake to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sok z cytryny, obłuskaną kukurydzę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jedzenie na Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls, Maine Lobster Lasagna, oraz Roladki Z Homara Maine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Małże opłukać pod zimną bieżącą wodą; umieścić w dużej misce. Przykryć zimną wodą, dodać czarny pieprz.
Odstawić na 30 minut; odcedzić i spłukać. (Pomaga to oczyścić małże z dowolnego ziarna.)
Dodaj wodę do dużego garnka na głębokość 2 cali; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj ziemniaki i kukurydzę; para, pod przykryciem, 5 minut.
Dodaj homary na głowę i dodaj małże; para, pokryta, 8 do 10 minut. Nieotwarte muszle Małży należy wyrzucić.
Połączyć masło i sok z cytryny w małym rondlu; gotować na średnim ogniu, aż masło topi.
Podziel homara, małże, kukurydzę i ziemniaki na 4 duże talerze. Bulion z kadzi z dna stockpot do miski do zanurzania Małży.
Podawać z roztopionym masłem cytrynowym.