Ciasto Czekoladowo-Malinowe

Ciasto Czekoladowo-Malinowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta czekoladowego z malinami. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 817 kalorii. Ten przepis służy 12. 911 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, maliny, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Malinowe, Ciasto Czekoladowo-Malinowe Mocha, oraz Ciasto warstwowe z gorzkiej czekolady i malin.

Instrukcje

1
Umieść stojaki w górnym i dolnym trzecim piekarniku; rozgrzej do 177°. nałóż dwie patelnie o średnicy 9 cali z 2-calowymi bokami z nieprzywierającym sprayem. Spody linii z rund papierowych pergaminowych; rund natryskowych. Przesiać mąkę, cukier, kakao w proszku,soda oczyszczona, andsalt do dużej miski; ubijać do mieszania i formwell w centrum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać 1 szklankę wody, maślanki, oleju i jaj w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
WodaWoda
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Składniki Pourwet do dobrze w suchych składników; trzepaczka tylko do mieszania. Ciasto podzielić pomiędzy przygotowane Patelnie (po około 3 szklanki).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Piec ciasta, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, około 30 minut.(Jeśli ciasta tworzą kopuły, umieść ręcznik kuchennyprzejdź gorące ciasta, a następnie naciśnij delikatnie dłonią do poziomu.) Całkowicie schłodzić w patelniach na stojakach chłodzących. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Przykryć ciasta w patelniach i odstawić w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Umieścić posiekanychchocolate w średniej misce. Przynieś śmietanę justto zagotować w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Czekolada Pourover.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
3
Odstawić na 1 minutę, a następnie, aż ganache stopi się i będzie gładki.
4
Przenieść 1 1/4 filiżanki ganache do małej miseczki.Przykryć i przechowywać w lodówce, aż ganache zgęstnieje, aby rozprzestrzeniać, mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Pozostaw ganachestand w temperaturze pokojowej do ostygnięcia, aż do lata.
6
Umieść stojak wewnątrz obramowanej blachy do pieczenia.Ostrożnie Uruchom nóż wokół krawędzi patelni, aby ciastka zwolnij. Odwróć 1 warstwę ciasta na tekturę okrągłą lub dno patelni o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
NóżNóż
PatelniaPatelnia
7
Umieść cakelayer na okrągło na przygotowanym stojaku.
8
Spread3 łyżki dżemu na górze. Łyżka dollops of schłodzonego ganache over, a następnie rozprowadzić równomiernie.Odwróć drugą warstwę ciasta na innym dnem okrągłej lub tartej patelni. Papier pergaminowy Peeloff. Ostrożnie przesuń ciasto okrągłe i na matową warstwę ciasta narack.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Forma TartaForma Tarta
9
Rozłóż pozostałe 3 łyżki dżemu z jagód na wierzchu drugiej warstwy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
DżemDżem
10
Wlać połowę ledwo letni ganache overcake, rozłożenie na boki na pokrycie. Zestawy freezeuntil ganache, około 30 minut.
11
Nalewanie ganache na ciasto, pozwalając na kapanie po bokach i rozprowadzanie nadzoruje, jeśli jest to potrzebne, aby uzyskać równomierne pokrycie i gładkie krawędzie. Zamrozić, aby ustawić ganache, około 30 minut. DO AHEAD: może być wykonany2 dni do przodu. Przykryć kopułą i lodówką.
12
Odstawić w temperaturze pokojowej2 godziny przed kontynuowaniem.
13
Ułóż Maliny w koncentrycznychcircles na szczycie ciasta. Maliny przesiać cukrem pudrem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
1
Dwuetapowy proces zapewnia doskonały deser. Najpierw cienką warstwę ganache rozprowadza się na cieście i krótko schładza do osadzenia (jest to tzw. okruchowa powłoka). Kolejną warstwę ganache nalewa się na ciasto, co daje gładkie wykończenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
Ten przepis wymaga dwóch 9-calowych patelni do ciast z 2-calowymi bokami, które są nieco głębsze niż przeciętne ciasto. Te patelnie można znaleźć w sklepach kitchensupply i sklepach z zaopatrzeniem restauracji lub kupić je online w surlatable.com orculinarydistrict.com.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn