Ciasto Czekoladowo-Malinowe

Ciasto Czekoladowo-Malinowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta czekoladowego z malinami. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 817 kalorii. Ten przepis służy 12. 911 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, maliny, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Malinowe, Ciasto Czekoladowo-Malinowe Mocha, oraz Ciasto warstwowe z gorzkiej czekolady i malin.

Instrukcje

1
Umieść stojaki w górnym i dolnym trzecim piekarniku; rozgrzej do 177°. nałóż dwie patelnie o średnicy 9 cali z 2-calowymi bokami z nieprzywierającym sprayem. Spody linii z rund papierowych pergaminowych; rund natryskowych. Przesiać mąkę, cukier, kakao w proszku,soda oczyszczona, andsalt do dużej miski; ubijać do mieszania i formwell w centrum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać 1 szklankę wody, maślanki, oleju i jaj w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
WodaWoda
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Składniki Pourwet do dobrze w suchych składników; trzepaczka tylko do mieszania. Ciasto podzielić pomiędzy przygotowane Patelnie (po około 3 szklanki).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Piec ciasta, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, około 30 minut.(Jeśli ciasta tworzą kopuły, umieść ręcznik kuchennyprzejdź gorące ciasta, a następnie naciśnij delikatnie dłonią do poziomu.) Całkowicie schłodzić w patelniach na stojakach chłodzących. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Przykryć ciasta w patelniach i odstawić w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Umieścić posiekanychchocolate w średniej misce. Przynieś śmietanę justto zagotować w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Czekolada Pourover.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
3
Odstawić na 1 minutę, a następnie, aż ganache stopi się i będzie gładki.
4
Przenieść 1 1/4 filiżanki ganache do małej miseczki.Przykryć i przechowywać w lodówce, aż ganache zgęstnieje, aby rozprzestrzeniać, mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Pozostaw ganachestand w temperaturze pokojowej do ostygnięcia, aż do lata.
6
Umieść stojak wewnątrz obramowanej blachy do pieczenia.Ostrożnie Uruchom nóż wokół krawędzi patelni, aby ciastka zwolnij. Odwróć 1 warstwę ciasta na tekturę okrągłą lub dno patelni o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
NóżNóż
PatelniaPatelnia
7
Umieść cakelayer na okrągło na przygotowanym stojaku.
8
Spread3 łyżki dżemu na górze. Łyżka dollops of schłodzonego ganache over, a następnie rozprowadzić równomiernie.Odwróć drugą warstwę ciasta na innym dnem okrągłej lub tartej patelni. Papier pergaminowy Peeloff. Ostrożnie przesuń ciasto okrągłe i na matową warstwę ciasta narack.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Forma TartaForma Tarta
9
Rozłóż pozostałe 3 łyżki dżemu z jagód na wierzchu drugiej warstwy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
DżemDżem
10
Wlać połowę ledwo letni ganache overcake, rozłożenie na boki na pokrycie. Zestawy freezeuntil ganache, około 30 minut.
11
Nalewanie ganache na ciasto, pozwalając na kapanie po bokach i rozprowadzanie nadzoruje, jeśli jest to potrzebne, aby uzyskać równomierne pokrycie i gładkie krawędzie. Zamrozić, aby ustawić ganache, około 30 minut. DO AHEAD: może być wykonany2 dni do przodu. Przykryć kopułą i lodówką.
12
Odstawić w temperaturze pokojowej2 godziny przed kontynuowaniem.
13
Ułóż Maliny w koncentrycznychcircles na szczycie ciasta. Maliny przesiać cukrem pudrem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
1
Dwuetapowy proces zapewnia doskonały deser. Najpierw cienką warstwę ganache rozprowadza się na cieście i krótko schładza do osadzenia (jest to tzw. okruchowa powłoka). Kolejną warstwę ganache nalewa się na ciasto, co daje gładkie wykończenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1
Ten przepis wymaga dwóch 9-calowych patelni do ciast z 2-calowymi bokami, które są nieco głębsze niż przeciętne ciasto. Te patelnie można znaleźć w sklepach kitchensupply i sklepach z zaopatrzeniem restauracji lub kupić je online w surlatable.com orculinarydistrict.com.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn