Ciasto czekoladowo-grszkowe z przyprawami
Chocolate Pear Spice Cake to deser na 10 osób. Jedna porcja zawiera 407 kalorii , 5 g białka i 18 g tłuszczu . Za 94 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis polubiło 31 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Udaj się do sklepu i kup mus jabłkowy, mieloną gałkę muszkatołową, melasę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 31% wyniku , co nie jest wynikiem super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasto z masłem gruszkowym , Ciasto z przyprawami do góry nogami i Ciasto z przyprawami gruszkowymi z orzechami włoskimi .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Natłuścić i posypać mąką tortownicę o średnicy 10 cali.
Za pomocą miksera elektrycznego ubij jajka, mus jabłkowy, melasę i masło w dużej misce. Do ciasta dodać cynamon, gałkę muszkatołową, goździki i skórkę pomarańczową.
Mieszaj na średniej prędkości przez 4 minuty.
Wlać ciasto do przygotowanej formy. Udekoruj nieupieczone ciasto plasterkami gruszki; posypać równomiernie orzechami pekan i posiekaną czekoladą.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek będzie czysta, około 55 do 60 minut. Studzimy przez 25 minut przed wyjęciem z formy.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto z przyprawami. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.