Ciasto Czekoladowo-Cynamonowe Z Orzechami Laskowymi

Ciasto Czekoladowo-Cynamonowe Z Orzechami Laskowymi
Czekolada cynamon orzech laskowy ciasto bezowe może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis deser. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, ciężką śmietanę do ubijania, białka jajek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto bezowe orzechowo-czekoladowe, Ciasto czekoladowo-orzechowe bezowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bezowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (125 stopni C). Wyłożyć trzy blachy do pieczenia pergaminem. Ołówkiem narysuj 5 okręgów o średnicy 9 cali na pergaminie. Najlepiej jest prześledzić wokół patelni do ciasta lub dużego rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej czystej misce ubijamy białka aż do uzyskania miękkich szczytów. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki plus 2 łyżki białego cukru i ubijać, aż utworzą się sztywne szczyty. Przesiać razem 3/4 szklanki cukru cukierniczego, cynamonu i skrobi kukurydzianej, wrzucić je razem z zmielonymi orzechami laskowymi, a następnie ostrożnie złożyć do mieszaniny białek. Podziel mieszaninę równomiernie między 5 kółek i rozłóż bezę na krawędź narysowanego koła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Mączka Z Orzechów LaskowychMączka Z Orzechów Laskowych
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Białka JajBiałka Jaj
CynamonCynamon
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Piec przez 3 do 4 godzin w nagrzanym piekarniku, aż do całkowitego wyschnięcia bezy. Fajne na stelażach z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Półsłodką czekoladę rozpuścić na podwójnym kotle, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
5
Rozłóż na pergaminie lub papierze woskowanym w prostokąt o wymiarach 12x10 cali. Gdy czekolada jest ustawiona, wytnij prostokąt w poprzek na 10-1 calowe paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
6
Wytnij 8 pasków na trzecie.
7
Pokrój pozostałe paski na czwarte. Odstawić.
8
Aby zrobić nadzienie, ubij ciężką śmietanę do ubijania z 1 łyżką cukru cukierniczego, aż stanie się sztywna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Krem CiężkiKrem Ciężki
9
Rozłóż bitą śmietanę na wszystkich warstwach bezy. Używając jednego z najładniejszych talerzy, układaj warstwy jeden na drugim. Użyj 2/3 pozostałej bitej śmietany, aby rozłożyć na zewnętrznej krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Resztę bitej śmietany włóż do woreczka z ciastem i wymieszaj rozety wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
11
Umieścić 24 długie paski czekolady pionowo wokół boków ciasta. Ułóż pozostałe kawałki czekolady na górze w wybranym projekcie. Ciasto polać proszkiem kakaowym, aby uzyskać efektowne wykończenie i podawać tak szybko, jak to możliwe, ponieważ beza wchłonie wilgoć z bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CzekoladaCzekolada
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn