Ciasto Czekoladowo-Cynamonowe Z Orzechami Laskowymi

Ciasto Czekoladowo-Cynamonowe Z Orzechami Laskowymi
Czekolada cynamon orzech laskowy ciasto bezowe może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis deser. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, ciężką śmietanę do ubijania, białka jajek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto bezowe orzechowo-czekoladowe, Ciasto czekoladowo-orzechowe bezowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bezowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (125 stopni C). Wyłożyć trzy blachy do pieczenia pergaminem. Ołówkiem narysuj 5 okręgów o średnicy 9 cali na pergaminie. Najlepiej jest prześledzić wokół patelni do ciasta lub dużego rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej czystej misce ubijamy białka aż do uzyskania miękkich szczytów. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki plus 2 łyżki białego cukru i ubijać, aż utworzą się sztywne szczyty. Przesiać razem 3/4 szklanki cukru cukierniczego, cynamonu i skrobi kukurydzianej, wrzucić je razem z zmielonymi orzechami laskowymi, a następnie ostrożnie złożyć do mieszaniny białek. Podziel mieszaninę równomiernie między 5 kółek i rozłóż bezę na krawędź narysowanego koła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Mączka Z Orzechów LaskowychMączka Z Orzechów Laskowych
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Białka JajBiałka Jaj
CynamonCynamon
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Piec przez 3 do 4 godzin w nagrzanym piekarniku, aż do całkowitego wyschnięcia bezy. Fajne na stelażach z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Półsłodką czekoladę rozpuścić na podwójnym kotle, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
5
Rozłóż na pergaminie lub papierze woskowanym w prostokąt o wymiarach 12x10 cali. Gdy czekolada jest ustawiona, wytnij prostokąt w poprzek na 10-1 calowe paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
6
Wytnij 8 pasków na trzecie.
7
Pokrój pozostałe paski na czwarte. Odstawić.
8
Aby zrobić nadzienie, ubij ciężką śmietanę do ubijania z 1 łyżką cukru cukierniczego, aż stanie się sztywna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Krem CiężkiKrem Ciężki
9
Rozłóż bitą śmietanę na wszystkich warstwach bezy. Używając jednego z najładniejszych talerzy, układaj warstwy jeden na drugim. Użyj 2/3 pozostałej bitej śmietany, aby rozłożyć na zewnętrznej krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
10
Resztę bitej śmietany włóż do woreczka z ciastem i wymieszaj rozety wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
11
Umieścić 24 długie paski czekolady pionowo wokół boków ciasta. Ułóż pozostałe kawałki czekolady na górze w wybranym projekcie. Ciasto polać proszkiem kakaowym, aby uzyskać efektowne wykończenie i podawać tak szybko, jak to możliwe, ponieważ beza wchłonie wilgoć z bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CzekoladaCzekolada
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn