Ciasto Czekoladowo-Cynamonowe Z Orzechami Laskowymi
Czekolada cynamon orzech laskowy ciasto bezowe może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis deser. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, ciężką śmietanę do ubijania, białka jajek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto bezowe orzechowo-czekoladowe, Ciasto czekoladowo-orzechowe bezowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bezowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (125 stopni C). Wyłożyć trzy blachy do pieczenia pergaminem. Ołówkiem narysuj 5 okręgów o średnicy 9 cali na pergaminie. Najlepiej jest prześledzić wokół patelni do ciasta lub dużego rondla.
W dużej czystej misce ubijamy białka aż do uzyskania miękkich szczytów. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki plus 2 łyżki białego cukru i ubijać, aż utworzą się sztywne szczyty. Przesiać razem 3/4 szklanki cukru cukierniczego, cynamonu i skrobi kukurydzianej, wrzucić je razem z zmielonymi orzechami laskowymi, a następnie ostrożnie złożyć do mieszaniny białek. Podziel mieszaninę równomiernie między 5 kółek i rozłóż bezę na krawędź narysowanego koła.
Piec przez 3 do 4 godzin w nagrzanym piekarniku, aż do całkowitego wyschnięcia bezy. Fajne na stelażach z drutu.
Półsłodką czekoladę rozpuścić na podwójnym kotle, aż będzie gładka.
Rozłóż na pergaminie lub papierze woskowanym w prostokąt o wymiarach 12x10 cali. Gdy czekolada jest ustawiona, wytnij prostokąt w poprzek na 10-1 calowe paski.
Wytnij 8 pasków na trzecie.
Pokrój pozostałe paski na czwarte. Odstawić.
Aby zrobić nadzienie, ubij ciężką śmietanę do ubijania z 1 łyżką cukru cukierniczego, aż stanie się sztywna.
Rozłóż bitą śmietanę na wszystkich warstwach bezy. Używając jednego z najładniejszych talerzy, układaj warstwy jeden na drugim. Użyj 2/3 pozostałej bitej śmietany, aby rozłożyć na zewnętrznej krawędzi ciasta.
Resztę bitej śmietany włóż do woreczka z ciastem i wymieszaj rozety wokół krawędzi.
Umieścić 24 długie paski czekolady pionowo wokół boków ciasta. Ułóż pozostałe kawałki czekolady na górze w wybranym projekcie. Ciasto polać proszkiem kakaowym, aby uzyskać efektowne wykończenie i podawać tak szybko, jak to możliwe, ponieważ beza wchłonie wilgoć z bitej śmietany.