Ciasto czekoladowo-buraczane z lukrem z sera buraczanego
Ciasto czekoladowo-buraczane z lukrem buraczanym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 3510 kalorii, 16G białka, oraz 315g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 4,34 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 355 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to radość piekarza. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, buraki, sodę oczyszczoną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Czekoladowo-Buraczane Z Polewą Czekoladowo-Serową, Ciasto buraczane z lukrem twarogowym, oraz Czekoladowe Babeczki Buraczane Z Lukrem Serowo-Pomarańczowym.
Instrukcje
1
Umieść stojak w środkowej i górnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. dokładnie umyć buraki pod bieżącą wodą i przyciąć ich liście, pozostawiając około 1/2 cala łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Buraki wyjąć z piekarnika. Otwórz folię i pozostaw buraki do całkowitego ostygnięcia. Buraki będą łatwe do obierania (tylko za pomocą noża do parowania) po całkowitym ostygnięciu.Obrane buraki zetrzeć na tarce w najdrobniejszej płaszczyźnie. Odmierz 3/4 szklanki startych buraków na ciasto i 2 łyżki na lukier. Odstawić.Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F. użyj masła, aby posmarować dwie 8 lub 9-calowe okrągłe patelnie do pieczenia. Prześledzić kawałek pergaminu, więc jest tego samego rozmiaru, co dno patelni do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Tarka Do Pudełek
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Wyciąć i umieścić wewnątrz patelni ciasto. Posmaruj pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
7
Dodaj pylenie mąki, aby pokryć patelnię. Odstaw patelnie na bok podczas przygotowywania cake.In miska elektrycznego miksera stojącego, wyposażona w przystawkę do łopatek, masło śmietankowe i cukry. Beat na średniej prędkości, aż blady i puszysty, o 3 do 5 minut. Ubijaj jajka, po kolei, przez minutę po każdym dodaniu. Zatrzymać mikser i w razie potrzeby zeskrobać boki miski. Po dodaniu jajek ubijamy buraki i ekstrakt waniliowy aż do całkowitego combined.In w średniej misce wymieszać mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
O Cukrze Cukierniczym
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(Keebler)
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I Smażenia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodać połowę suchych składników do mieszaniny masła i jaj. Ubijając na małej prędkości, powoli dodaj maślankę. Po prostu włączone, dodać drugą połowę suchych składników. Beat na średniej prędkości, aż mleko i suche składniki są po prostu włączone. Staraj się nie przesadzać ciasta. Miskę można wyjąć z miksera i mieszaninę złożyć za pomocą szpatułki, aby zakończyć zawierające składniki. Ciasto ciasto będzie na grubej stronie nie wylewać.Podzielić ciasto między dwoma przygotowanymi patelniami ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I Smażenia
9
Piec przez 23 do 25 minut (na patelni 9 cali) lub 30-32 minut (na patelni 8 cali). Ciasto robi się, gdy szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty.
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Wyjmij ciasta z piekarnika i pozostaw na 10 minut. Odwróć ciastka na stojaku chłodzącym, aby całkowicie ostygły przed lukierowaniem i montażem cake.To zrób lukier: w misce elektrycznego miksera stojącego, wyposażonego w przystawkę do łopatek, ubijaj ser śmietankowy przez 30 sekund, aż będzie giętki i gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
1 Rożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Dodaj masło i beat przez kolejne 30 sekund, aż dobrze połączone. Zatrzymać mikser i w razie potrzeby zeskrobać miskę. Beat in the beets.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I Smażenia
12
Dodać cukier puder, ekstrakt waniliowy, mleko, sok z cytryny i sól. Beat na średniej prędkości, aż gładkie i jedwabiste. Przechowywać w lodówce lukier na 30 minut przed lukier schłodzone cakes.To Złóż ciasto, umieść jedną warstwę ciasta na stojaku na ciasto lub talerzu. Top z dużą ilością różowego lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Rożek Cukru Lodowego
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
(duża Tuba)
13
Rozprowadzić równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
14
Umieść drugie ciasto na wierzchu lukru. Top z lukrem. Na boki ciasta wyrabiać lukier. Zostanie Ci dodatkowy lukier. Przechowywać w lodówce na godzinę przed podaniem (to sprawi, że ciasto łatwiej pokroić). Ciasto będzie trwać, dobrze zapakowane w lodówce, do 4 dni.