Ciasto czekoladowo-buraczane z lukrem z sera buraczanego

Ciasto czekoladowo-buraczane z lukrem z sera buraczanego
Ciasto czekoladowo-buraczane z lukrem buraczanym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 3510 kalorii, 16G białka, oraz 315g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 4,34 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 355 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to radość piekarza. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, buraki, sodę oczyszczoną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Czekoladowo-Buraczane Z Polewą Czekoladowo-Serową, Ciasto buraczane z lukrem twarogowym, oraz Czekoladowe Babeczki Buraczane Z Lukrem Serowo-Pomarańczowym.

Instrukcje

1
Umieść stojak w środkowej i górnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. dokładnie umyć buraki pod bieżącą wodą i przyciąć ich liście, pozostawiając około 1/2 cala łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Czyste buraki umieścić w kawałku folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Skropić odrobiną oleju roślinnego. Uszczelnij folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Umieścić na blasze do pieczenia w piekarniku. Pieczemy, aż buraki będą miękkie po przekłuciu nożem, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Buraki wyjąć z piekarnika. Otwórz folię i pozostaw buraki do całkowitego ostygnięcia. Buraki będą łatwe do obierania (tylko za pomocą noża do parowania) po całkowitym ostygnięciu.Obrane buraki zetrzeć na tarce w najdrobniejszej płaszczyźnie. Odmierz 3/4 szklanki startych buraków na ciasto i 2 łyżki na lukier. Odstawić.Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F. użyj masła, aby posmarować dwie 8 lub 9-calowe okrągłe patelnie do pieczenia. Prześledzić kawałek pergaminu, więc jest tego samego rozmiaru, co dno patelni do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Wyciąć i umieścić wewnątrz patelni ciasto. Posmaruj pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
7
Dodaj pylenie mąki, aby pokryć patelnię. Odstaw patelnie na bok podczas przygotowywania cake.In miska elektrycznego miksera stojącego, wyposażona w przystawkę do łopatek, masło śmietankowe i cukry. Beat na średniej prędkości, aż blady i puszysty, o 3 do 5 minut. Ubijaj jajka, po kolei, przez minutę po każdym dodaniu. Zatrzymać mikser i w razie potrzeby zeskrobać boki miski. Po dodaniu jajek ubijamy buraki i ekstrakt waniliowy aż do całkowitego combined.In w średniej misce wymieszać mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(Keebler)(Keebler)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodać połowę suchych składników do mieszaniny masła i jaj. Ubijając na małej prędkości, powoli dodaj maślankę. Po prostu włączone, dodać drugą połowę suchych składników. Beat na średniej prędkości, aż mleko i suche składniki są po prostu włączone. Staraj się nie przesadzać ciasta. Miskę można wyjąć z miksera i mieszaninę złożyć za pomocą szpatułki, aby zakończyć zawierające składniki. Ciasto ciasto będzie na grubej stronie nie wylewać.Podzielić ciasto między dwoma przygotowanymi patelniami ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Piec przez 23 do 25 minut (na patelni 9 cali) lub 30-32 minut (na patelni 8 cali). Ciasto robi się, gdy szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Wyjmij ciasta z piekarnika i pozostaw na 10 minut. Odwróć ciastka na stojaku chłodzącym, aby całkowicie ostygły przed lukierowaniem i montażem cake.To zrób lukier: w misce elektrycznego miksera stojącego, wyposażonego w przystawkę do łopatek, ubijaj ser śmietankowy przez 30 sekund, aż będzie giętki i gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Dodaj masło i beat przez kolejne 30 sekund, aż dobrze połączone. Zatrzymać mikser i w razie potrzeby zeskrobać miskę. Beat in the beets.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
12
Dodać cukier puder, ekstrakt waniliowy, mleko, sok z cytryny i sól. Beat na średniej prędkości, aż gładkie i jedwabiste. Przechowywać w lodówce lukier na 30 minut przed lukier schłodzone cakes.To Złóż ciasto, umieść jedną warstwę ciasta na stojaku na ciasto lub talerzu. Top z dużą ilością różowego lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
(duża Tuba)(duża Tuba)
13
Rozprowadzić równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
14
Umieść drugie ciasto na wierzchu lukru. Top z lukrem. Na boki ciasta wyrabiać lukier. Zostanie Ci dodatkowy lukier. Przechowywać w lodówce na godzinę przed podaniem (to sprawi, że ciasto łatwiej pokroić). Ciasto będzie trwać, dobrze zapakowane w lodówce, do 4 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego

Składniki

8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyJoyJoy1(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym3Możesz mieć nici buraków w lukrze, jak udekorować ciasto. Pomyśl o tym jak o posypce naturyMożesz mieć nici buraków w lukrze, jak udekorować ciasto. Pomyśl o tym jak o posypce natury8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyJeśli zastanawiasz się nad poplamionymi buraczkami rękami... tak, miałam dwa. Ostatecznie myją się czystoJeśli zastanawiasz się nad poplamionymi buraczkami rękami... tak, miałam dwa. Ostatecznie myją się czysto1BoksPrażone buraki są chłodzone i obrane (co jest łatwe... nie martw się) i tarte na drobnej stronie tarkiPrażone buraki są chłodzone i obrane (co jest łatwe... nie martw się) i tarte na drobnej stronie tarki21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejburaki, nieobrane, ale przycięte z zieleniburaki, nieobrane, ale przycięte z zieleni2(zima)drobno starte buraki, tłuczone widelcemdrobno starte buraki, tłuczone widelcem8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyBuraki wyjąć z piekarnika. Otwórz folię i pozostaw buraki do całkowitego ostygnięcia. Buraki będą łatwe do obierania (wystarczy użyć noża do parowania) po całkowitym ochłodzeniuBuraki wyjąć z piekarnika. Otwórz folię i pozostaw buraki do całkowitego ostygnięcia. Buraki będą łatwe do obierania (wystarczy użyć noża do parowania) po całkowitym ochłodzeniu1( bakłażany)W misce wymieszać mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sólW misce wymieszać mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipakowany brązowy cukierpakowany brązowy cukier2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone naturalne kakao w proszkuniesłodzone naturalne kakao w proszku2001adaptacja z Fine Cooking Novemberadaptacja z Fine Cooking November227Orzechy dowolne (posiekane)(1 cegła) serek śmietankowy, zmiękczony(1 cegła) serek śmietankowy, zmiękczony2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalna, plus więcej do odkurzania patelnimąka uniwersalna, plus więcej do odkurzania patelni1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1(może być lub przeglądać)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny11 funt cukinii,mleko, w zależności od pożądanej konsystencjimleko, w zależności od pożądanej konsystencji8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyFajneFajne9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier puder przesianycukier puder przesiany8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWydrukuj ten przepisWydrukuj ten przepis1szczyptaszczypta soliszczypta soli11 funt cukinii,(duża tuba)(duża tuba)1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiuncje niesolone masło, zmiękczone, plus więcej do smarowania patelniuncje niesolone masło, zmiękczone, plus więcej do smarowania patelni2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(2 Laski) niesolone masło, zmiękczone(2 Laski) niesolone masło, zmiękczone11 funt cukinii,ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii11 funt cukinii,czysty ekstrakt waniliowy lub skrawki 1 waniliowej strąki fasoliczysty ekstrakt waniliowy lub skrawki 1 waniliowej strąki fasoli11 funt cukinii,2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyHey Dude (that I ' m currently dating)Hey Dude (that I ' m currently dating)8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPrzepraszam.Przepraszam.8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMiłośćMiłość1BoksZa pomocą tarki zetrzyj obrane buraki na najlepszej płaszczyźnie kratki. Odmierz 3/4 szklanki startych buraków na ciasto i 2 łyżki na lukier. OdłogowanieZa pomocą tarki zetrzyj obrane buraki na najlepszej płaszczyźnie kratki. Odmierz 3/4 szklanki startych buraków na ciasto i 2 łyżki na lukier. Odłogowanie8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMusimy porozmawiać. Chodzi o twoją matkę.Musimy porozmawiać. Chodzi o twoją matkę.8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony... Nie mogę uwierzyć, że właśnie to napisałem... Nie mogę uwierzyć, że właśnie to napisałem
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn