Ciasto Czekoladowe Z Sosem Malinowym
Czekoladowe ciasto lodowe z sosem malinowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz maliny, sól, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Malinowo-Lodowe, Malinowy Tort Czekoladowy Wafel Icebox, oraz Malinowy Tort Lodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia A 9-x 5-calowa patelnia z 2 arkuszami folii (jedna pozioma, a druga pionowa).
Niech krawędzie zwisają z każdej strony o około 4 cale.
Z trzepaczką, połączyć kwaśną śmietanę, 1 szklanka cukru, wanilii, i szczyptę soli w dużej misce, aż mieszane.
Ułóż warstwę około 14 nakładających się wafli czekoladowych w 2 liniach na dnie bochenka, utrzymując warstwę na jak najwyższym poziomie.
Rozprowadzić 1 szklanką kwaśnej śmietany; powtórzyć w ten sam sposób z 2 kolejnymi warstwami wafli i śmietany, kończąc warstwą śmietany. (Być może zostały jeszcze wafle.) Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż wafle będą bardzo miękkie(co najmniej 12 godzin).
Tymczasem impuls 2 pakiety jagód w robocie kuchennym tylko do zerwania.
Dodaj pozostały 1/3 szklanki cukru, wodę, sok z limonki i pozostałą szczyptę soli; pulse raz lub dwa razy.
Wlać mieszaninę przez Gruboziarnisty sitko; ustawić nad miską, mocno naciskając na ciała stałe, aby wydobyć jak najwięcej płynu( powinieneś mieć 1 szklankę). Przechowywać w lodówce, szczelnie przykryte, aż do całkowitego ostygnięcia (około 1 godziny); wymieszać przed użyciem.
Wyciągnij ciasto z lodówki z patelni za pomocą zawieszonej folii; przenieś na duży talerz. (Uważaj, ciasto będzie bardzo miękkie.)
Ostrożnie odwróć ciasto na deskę do krojenia, tak aby warstwa wafla czekoladowego była skierowana do góry. Oderwij plastikową folię. Używając ostrego ząbkowanego noża, pokrój ciasto w poprzek na 10 plastrów, wycierając nóż do czysta po każdym cięciu. Ułóż każdy plasterek na talerzu, a na każdy talerz wylej niewielką ilość sosu malinowego; udekoruj równomiernie pozostałą paczką malin.
Podawać natychmiast z pozostałym sosem.