Ciasto Czekoladowe Z Porto
Porto wino ciasto czekoladowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 373 kalorie, 7G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 40 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i zbierz mąkę, syrop kukurydziany, białka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Żurawinowe Z Porto, Owacja Na Stojąco: Słodkie Czekoladowe Babeczki Portowe, Syrop Redukujący Wino Portowe, Nadzienie Z Kremu Malinowego Fraiche, Francuski Mus Czekoladowy, oraz Ciasto czekoladowo-maślane z Porto.
Instrukcje
W górnej części podwójnego kotła roztop niesłodzoną czekoladę i 3/4 szklanki masła, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 10-calową patelnię Bundt lub tube.
W dużej misce ubić żółtka i 3/4 szklanki cukru razem z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż będą lekkie i puszyste, około 5 minut. Stopniowo mieszać w 3/4 szklanki wina porto i mąki. Złożyć w schłodzonej mieszaniny czekolady.
W czystej misce ubij białka z kremem tatarskim, aż się spienią. Stopniowo ubij 3 łyżki cukru i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż 1/3 białek do ciasta, a następnie szybko złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi. Szybko złożyć orzechy włoskie.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez około 45 minut, lub do czasu przetestowania za pomocą wykałaczki. Schłodzić na patelni 10 minut. Odwróć na talerz do serwowania. Całkowicie fajne.
Aby glazura: w górnej części podwójnego kotła, na lekko gotującej się wodzie, połączyć kawałki czekolady, 1/2 szklanki masła i syropu kukurydzianego. Często mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki wina porto i wanilii, aż mieszanina jest gładka. Odstawić do ostygnięcia na około 30 minut.
Wlać glazurę na ostudzone ciasto.