Ciasto Czekoladowe Rum Mocha
Rum Mocha ciasto czekoladowe może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 596 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rum, cukier cukierniczy, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Mochan ice box cake with chocolate cake round 2, Rolada Do Ciasta Czekoladowego Mocha, oraz Ciasto Czekoladowe Caramel Mocha.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka 2-8 calowe patelnie. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać. Odstawić.
Wymieszać 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 1/2 szklanki kakao w proszku i 3/4 szklanki wrzącej wody; odstawić.
W dużej misce, śmietany razem masło i cukier, aż lekkie i puszyste. Ubić jajka po kolei, następnie wymieszać z 1 1/2 łyżeczki rumu.
Mleko wymieszać w schłodzoną mieszankę kakaową, a następnie ubić do ciasta na przemian z mieszaniną mąki.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia.
Aby zrobić lukier czekoladowy Mocha: przesiać cukier cukierniczy i 5 łyżek kakao w proszku; odstawić. 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuścić w 1/3 szklanki wrzącej wody; odstawić. W średniej misce, masło śmietankowe na gładką. Ubić w mieszance cukier / kakao.
Wymieszać z ekstraktem waniliowym i rumem. Ubić do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji.
Rozprowadzić między warstwami schłodzonego ciasta.