Ciasto czekoladowe bez mąki z ganache rozmarynowym
Jeśli masz około 1 godziny i 10 minut do spędzenia w kuchni, Ciasto Czekoladowe Bez Mąki z Ganaszem Rozmarynowym może być niesamowitym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Ten deser ma 468 kalorii , 6 g białka i 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 16 osób. Za 1,41 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka gorzkiej czekolady, cukru, półsłodkiej czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 31% , co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy obejmują Ciasto Czekoladowe Z Ganaszem , Ciepłe Ciasto Cytrynowe Z Makowym Nadzieniem Z Czekoladowym Nadzieniem Ganaszowym i Babeczki Czekoladowe Z Nadzieniem Z Masła Orzechowego Z Lukrem Czekoladowym .
Instrukcje
Wyłóż dno natłuszczonej formy o średnicy 9 cali papierem pergaminowym; natłuść papier.
Umieścić na podwójnej grubości folii aluminiowej (około 18 cali kwadratowych). Dokładnie owinąć folię wokół patelni; odstawić.
W dużym, ciężkim rondlu rozpuść czekoladę, masło i wino na małym ogniu, cały czas mieszając.
Zdjąć z ognia. Ostudzić do temperatury pokojowej.
Tymczasem w dużej misce ubij jajka, cukier i wanilię, aż piana się ubije i podwoi objętość, około 5 minut. Wymieszaj z mieszanką czekoladową.
Wlać do przygotowanej patelni.
Umieść tortownicę w dużej blasze do pieczenia; do większej blaszki wlej 2,5 cm gorącej wody.
Piec w temperaturze 350° przez 28–32 minut lub do momentu, aż zewnętrzne brzegi będą gotowe (środek będzie się trząsł).
Wyjmij formę z kąpieli wodnej. Ostudź całkowicie na kratce.
Ostrożnie przesuń nożem wzdłuż krawędzi patelni, aby ją poluzować; zdejmij boki patelni.
Umieść czekoladę w małej misce. W małym rondelku doprowadź śmietanę i rozmaryn do wrzenia.
Zdjąć z ognia, wyrzucić rozmaryn.
Wlać śmietanę na czekoladę; ubić do uzyskania gładkiej konsystencji. Lekko ostudzić, mieszając od czasu do czasu.
Polać ciasto. Schłodzić, aż stężeje.