Ciasto Czekoladowe Bez Mąki
Ciasto czekoladowe bez mąki wymaga około 1 godzina od początku do końca. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,37 zł za porcję. Ten deser ma 475 kalorii, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać kakao w proszku, cukier, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ciasto Bez Mąki Czekoladowo-Orzechowe Z Ciepłą Polewą Czekoladową, Ciasto Czekoladowe Bez Mąki, oraz Ciasto Czekoladowe Bez Mąki.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Spryskaj 8-calową okrągłą patelnię z nieprzywierającym masłem i spód linii pergaminem.
Umieść czekoladę, masło, wanilię i Likier z orzechów laskowych w dużej misce na podwójnym kotle. Często mieszaj mieszaninę, aż do połączenia i uzyskania gładkiej konsystencji.
Wyjmij czekoladę z ognia i włóż miskę do" lodowej kąpieli", aby ostygła czekolada.
Uwaga kucharza: ten krok jest ważny, więc jajka nie będą gotować po dodaniu do czekolady.
Wymieszać z cukrem i kakao w proszku. Jajka wymieszać i przelać do przygotowanej patelni tortowej.
Umieść patelnię na blasze i piecz przez 20 do 25 minut.
Wyjmij ciasto z piekarnika i odwróć na stojaku na patelni wyłożonej pergaminem.
Wlać ganache na ciasto. Pozostawić ciasto do ostygnięcia i ustawić na 10 minut przed podaniem.
Dekoruj świeżymi jagodami i cukrem pudrem.
Włożyć czekoladę do dużej miski.
Rozgrzać krem w małym garnku, na małym ogniu, aż będzie gorący w dotyku.
Gorącą śmietanę polać czekoladą.
Dobrze wymieszać gumową szpatułką, aż czekolada się rozpuści.